Hindistan'?n Karnataka eyaletine ba?l? Gokarna bölgesindeki bir ma?arada, iki küçük k?z?yla birlikte bulunan 40 ya??ndaki Rus vatanda?? Nina Kutina, sekiz y?ld?r vizesiz olarak ülkede ya?ad??? gerekçesiyle yetkililerce gözalt?na al?nd?. Kutina'n?n hayat hikayesi ise duyanlar? ?a?k?na çevirdi.
2017'DE T?CAR? V?ZE ?LE GELM??
Kutina, alt? ya??ndaki Prema ve dört ya??ndaki Ama adl? k?zlar?yla birlikte Gokarna'daki Ramatirtha Tepesi'nin ormanl?k yamac?ndaki bir ma?arada ya??yordu. 9 Temmuz'da bölgede devriye gezen polis ekipleri taraf?ndan tesadüfen bulundu. Rus kad?n, Hindistan'a 2017 y?l?nda ticari vizeyle girmi?, vizesi Nisan 2017'de sona ermi? ve 2018'de Nepal'e k?sa süreli ç?k?? yapt?ktan sonra yeniden Hindistan'a dönerek burada kalmaya devam etmi?ti.
?srail, ?am'? vurdu! Cumhurba?kan? ?ara'dan ilk aç?klama
'YILANLAR DOSTUMUZDU'
?fadesinde Kutina, "?elalelerde y?kand?k, resim yapt?k, seramikle u?ra?t?k. K?zlar?m çok mutluydu. Onlar? ölsünler diye ormana getirmedim" dedi. Kutina, çevredeki y?lanlarla bile uyum içinde ya?ad?klar?n? belirterek, "Y?lanlar dostumuzdu. Onlardan korkmad?k. ?nsanlardan korktuk" ifadelerini kulland?.
'MAHREM?YET YOK'
11 Temmuz'da ma?aradan al?narak önce bir ibadet yerine, ard?ndan bir kad?n merkezine götürülen Kutina, mevcut ya?am ko?ullar?ndan memnun olmad???n? aç?kça dile getirdi. "?u anda çok rahats?z edici bir yerde tutuluyoruz. Pis bir yer, mahremiyet yok ve yaln?zca sade pirinç veriliyor. Ma?aradaki hayat?m?z bundan daha insaniydi" diyerek devletin müdahalesini ele?tirdi.
'O?LUMUN KÜLLER?N? ALDILAR'
Kutina, polis ve kurtarma ekiplerini, ma?aradaki ki?isel e?yalar?n? ya?malamakla suçlad?. En çarp?c? iddias? ise, "Dokuz ay önce ölen o?lumun külleri dahil birçok özel e?yam? ald?lar" oldu. "Oras? bizim evimizdi. ?çerisi tertemizdi. Mum ?????nda ya??yorduk. Bu bir kurtarma de?il, bir ya?malamayd?" dedi.
Ay?e Tokyaz cinayetinde yeni görüntü! Valizi taksiye ta??d?klar? anlar ortaya ç?kt?
'HER ?EY? KEND? BA?IMA YAPTIM'
Kutina'n?n dört çocu?u oldu?u ve hepsinin farkl? ülkelerde dünyaya geldi?i ortaya ç?kt?. "Hiçbirini hastanede do?urmad?m. Nas?l do?uraca??m? biliyordum. Doktor yoktu, yard?m eden de olmad?. Her ?eyi kendi ba??ma yapt?m" diyerek, alternatif ya?am anlay???n? vurgulad?.
'KIZLARIMI GÖREM?YORUM'
Kutina'n?n eski e?i oldu?u belirtilen ?srail vatanda?? Dror Goldstein ise, olaydan aylarca önce Kutina'n?n Goa'dan haber vermeden ayr?ld???n? ve çocuklar?n?n izini kaybetti?ini söyledi. NDTV'ye konu?an Goldstein, "K?zlar?m? çok az görebildim. Nina bana sürekli engel oldu. Ortak velayet istiyorum. Onlar?n Rusya'ya gönderilmesini istemiyorum," dedi. Ayr?ca Kutina'ya ayl?k maddi destek gönderdi?ini ve çocuklar?n ihtiyaçlar?n? kar??lad???n? da ekledi.
Tekirda?'?n ard?ndan Bolu ve Bal?kesir'de de yang?n ç?kt?! ??te son durum...
'GÜVENL?K R?SK? VAR'
Karnataka Emniyet Müdürü M. Narayana, Kutina'n?n sekiz y?ld?r ülkede fark edilmeden kalmas?n?n ciddi bir güvenlik zaaf? oldu?unu belirtti. "Ma?arada iki çocukla birlikte ya?amak ola?anüstü bir durum. Bu süre zarf?nda hiç kay?t d??? kalmamas?, güvenlik aç?s?ndan endi?e verici" dedi. Kutina ve çocuklar?, ?u anda yasa d??? yabanc?lar?n kald??? özel bir tesiste tutuluyor. Polis, Rusya'ya s?n?r d??? edilmeleri için gerekli i?lemlerin ba?lat?ld???n? duyurdu. Rusya'n?n Hindistan Büyükelçili?i'nden ise henüz resmi bir aç?klama yap?lmad?.
Kaynak ; Milliyet