Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-07-25, 12:55   #1
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
85 ya??nda gerçekle?en rüya: Bu hayallerim hep içimde ukde kald?

Çocuk ya?ta zor ?artlardan ve imkans?zl?klardan dolay? okula gidemedikleri ve okulu yar?da b?rakmak zorunda kald?klar? veya hayata erken at?ld?klar? için okuma yazma bilmeyen torun sahibi nineler, y?llar sonra okuma-yazmay? ö?renmenin sevincini ya??yor.

Gaziantep Büyük?ehir Belediyesi Aktif Ya?am ve E?itim Merkezi'nde Engelli Ya?l? ve Sa?l?k Hizmetleri Dairesi Ba?kanl??? taraf?ndan aç?lan okuma-yazma kursuna nineler, büyük bir ilgi gösteriyor.

Y?llarca hayatlar?nda büyük eksikli?ini hissettikleri okuma-yazmay? ö?renmeye ba?layan ve ilerleyen ya?lar?na ra?men kurstaki e?itimlerini hiç aksatmayan nineler, gösterdikleri gayret ve azim ile okuma-yazma ö?renmenin ya??n?n olmad???n? gösteriyor. Okuma-yazma kursuna kat?lan, k?sa sürede okuma ve yazma ö?renen, art?k cadde ve sokak isimlerini okuyabilen, ad?n? ve soyad?n? yazabilen, tek ba??na bankaya gidip ATM'den emekli maa??n? çekebilen ve toplu ta??ma araçlar?n? rahatl?kla kullanabilen ninelerin sevinçleri ise görülmeye de?er görüntülere neden oluyor.

Ninelerin hayallerini gerçekle?tirmek için att?klar? bu ad?m ba?ta aileleri olmak üzere kom?ular?n? ve di?er tan?d?klar?n? duyguland?r?yor. Aktif Ya?am ve E?itim Merkezi'nde keyif dolu vakit geçirdiklerini, okuma-yazma kursunun yan? s?ra müzik, resim ve ah?ap boyama gibi merkezdeki di?er kurslara da kat?ld?klar?n? belirten nineler, kendilerine bu imkanlar? sa?lad??? için Gaziantep Büyük?ehir Belediye Ba?kan? Fatma ?ahin'e te?ekkür ettiler.

Merkezin ve kursun en ya?l? kursiyerlerinden 85 ya??ndaki Aysel ?yikasap ba?ta olmak üzere kursa kat?lan nineler, y?llard?r içlerinde ta??d?klar? en büyük özlemin okuma-yazmay? ö?renmek oldu?unu dile getirdiler.

"HEP?M?Z OKUMA-YAZMA Ö?REND?K"

Okula devam edemedi?i için e?itim-ö?retim hayat?n? yar?da kald???n? ve çok az bildi?i okuma-yazmas? ile zorland???n? anlatan 6 çocuk, 12 torun sahibi 85 ya??ndaki Aysel ?yikasap, "Biz bu merkeze vakit geçirmek için gelirdik. Daha sonra resim ve müzik dersleri gibi derslere kat?ld?k. ?imdi de okuma-yazma kursuna geldim. Okuma yazma birazda olsa biliyordum ama daha da ilerletmek ve kendimi geli?tirmek istedim. Burada hepimiz okuma-yazma ö?rendik. Bu merkez bizim için çok iyi oldu. Bu merkezi açt??? için Gaziantep Büyük?ehir Belediye Ba?kan? Fatma ?ahin'e te?ekkür ederim" dedi.

"OKUYUP DA SEVG?L?NE MEKTUP MU YAZACAKSIN"

?lkokulu üçüncü s?n?fa kadar okudu?unu ve babas?n?n, "okuyup da sevgiline mektup mu yazacaks?n" diyerek kendisini okuldan ç?kard???n? anlatan 68 ya??ndaki Ünzile Çolakfak?o?lu da, "Hayat bize çok ?eyler ö?retti. ?lkokul üçüncü s?n?fa kadar okula gittim. Babam, 'okuyup da sevgiline mektup mu yazacaks?n' dedi ve beni okuldan ç?kard?. Fakat ben okuyup doktor veya ö?retmen olmay? çok isterdim. Bu hayallerim hep içimde ukde kald?. Be? çocuk annesi iken ilkokula gidip kayd?n? yapt?m. Ehliyet ald?m. Okuma-yazmay? çocuklarla birlikte ö?rendim. Okumak benim içimde ukde kald??? için çocuklar?m?n hepsini okuttum. Okuman?n ya?? yoktur. Okuma-yazmay? bu merkezde ö?rendik. Bu merkezdeki herkesten çok memnunuz. Belediye Ba?kan?m?z Fatma ?ahin'e te?ekkür ederiz" ifadelerini kulland?.

"BÜYÜK GÖZÜKTÜ?ÜM ?Ç?N BEN? OKULA GÖNDERMEM??LER"

Ailesi taraf?ndan okula gönderilmedi?ini ve y?llard?r okuma-yazma bilmedi?i için hep üzüldü?ünü belirten 76 ya??ndaki Tülay Yalç?nkaya da, "Hiç okula gitmemi?tim. Ablam ve a?abeyim okula gitti ama ben biraz büyük gözüktü?üm için beni okula göndermemi?ler. Bu merkeze okuma-yazma ö?renmek için geldim. Ad?m? soyad?m? yazmay? ö?rendim. Bankaya gidip ayl???m? alabiliyorum. Tek ba??ma toplu ta??ma araçlar?n? daha rahat kullan?yorum. Kendimi darda koymuyorum" ?eklinde konu?tu.

"?LK ÖNCE ALFABEY? Ö?REN?YORLAR"

Okuma-yazma e?itimi veren ö?retmenlerden Alpaslan Kar ise, "Gaziantep Büyük?ehir Belediyesi Aktif Ya?am Merkezi bünyesinde ya?l?lar?m?za okuma-yazma dersi vermekteyim. Yakla??k be? y?ld?r bu e?imleri veriyorum. Gaziantep Büyük?ehir Belediyesi ve ?l Milli E?itim Müdürlü?ü taraf?ndan yap?lan protokol kapsam?nda okuma-yazma serüvenimiz ba?lad?. Merkezimize gelen ya?l?lar?m?z ilk önce alfabeyi ö?renerek bir yol kat ediyorlar. Daha sonra isim yazmak, kendi hayallerini gerçekle?tirmek ve öykü yazmak gibi s?ras?yla okuma yazma serüvenine devam etmektedirler" diye konu?tu.

Kaynak ; Milliyet