Aksaray Üniversitesi ?slami ?limler Fakültesi mezunu olan 31 ya??ndaki Çelik yapt??? aç?klamada, antika merak?n?n babaannesinin vefat?n?n ard?ndan, ondan kalan çeyiz sand???n?n kendilerine geçmesiyle ba?lad???n? belirtti.
?lginizi ÇekebilirAntika merak?n?n zaman içerisinde tutkuya dönü?tü?ünü ve sahip oldu?u eserleri evinde özel olarak haz?rlad??? bir bölümde sergilemeye ba?lad???n? aktaran Çelik, koleksiyonunda Osmanl? dönemine ait yakla??k 100 y?ll?k süvari k?l?c?, saatler, foto?raf makineleri, el dokumas? hal? ve kilimler, Cumhuriyet'in ilk dönemlerinden kalma ta? plaklar, eski madeni ve ka??t paralar ile as?rl?k k?yafetlerin yer ald???n? söyledi.
"ALDI?IM HER E?YA ?LE ARAMDA MANEV? B?R BA? OLU?UYOR"
Zaman zaman çevresindeki insanlar?n da kendisine eski e?yalar hediye etti?ini ifade eden Çelik, koleksiyonundaki eksikleri tamamlamak için müzayedelere kat?ld???n? belirtti.
10 günde 8 y?lan! Kentte büyük panik: Otoparkta metrelerce uzunlukta...Antika koleksiyonun her geçen gün büyüdü?ünü dile getiren Çelik, "Genellikle sat?n almay? tercih ediyorum, satmaya k?yam?yorum. Çünkü ald???m her e?ya ile aramda manevi bir ba? olu?uyor. Antika merak? benim için bir ya?am sevinci, ya?am kayna??. Bu e?yalar?n aras?nda huzur buluyorum. Zeki Müren'in 'Bir tatl? tebessümün bin vuslata bedeldir' ?ark?s?n? dinledi?imde bamba?ka alemlere gidiyorum." dedi.
Haber Detay Görsel Slider
"A?LEM ÇOK PARA HARCAMAMI ?STEMESE DE ARTIK ALI?TILAR"
En büyük hayalinin Ankara'n?n Samanpazar? semtinde bir antika dükkan? açmak oldu?unu dile getiren Çelik, ?öyle konu?tu:
"Bu i?i yapmak istiyorsan?z bir mekan?n?z ve sermayeniz olmal?. Paran?z olabilir ama e?yalar? sergileyecek yeriniz yoksa onlar? hiç etmi? olursunuz. Bu i? aceleye gelmez, sab?r ve gönül i?idir. ?u an evimde ailemle birlikte ya??yorum, bir oday? müzeye çevirdim. Üniversite s?nav?na bile burada haz?rland?m. Mekan dar oldu?u için fazla e?ya alam?yorum. Ailem çok para harcamam? istemese de art?k al??t?lar."
Almanya'dan Sivas'a gelen gurbetçi ?oke oldu! 'Hayat?mda ilk defa gördüm'En dikkati çekici parçalar aras?nda, yakla??k 120 y?ll?k oldu?unu dü?ündü?ü bir Osmanl? pla?? ve süvari k?l?c?n?n yer ald???n? belirten Çelik, evini ziyaret etmek isteyen herkese kap?s?n?n aç?k oldu?unu sözlerine ekledi.
Kaynak ; Milliyet