Tekil Mesaj gösterimi
Alt Bugün, 07:15   #1
Çevrimiçi
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Etiketsiz ve açıkta satılan gıdalara dikkat


MİTHAT YURDAKUL / Ankara - Tarım ve Orman Bakanlığı'nın genelgesinde, "kültür festivalleri" ve "il tanıtım günleri" gibi adlar altında fuar-sergi alanlarında, alışveriş merkezleri içerisinde kurulan gıda satış stantları ile yöresel ürün pazarlarında gıda kontrolleri yapıldığı belirtilerek, bu kontroller sonucu tereyağı, peynir, sucuk, zeytinyağı, bal, baharat, salça, balık gibi ürünlerin etiketsiz olarak satışa sunulduğunun belirlendiği kaydedildi. Bu şekilde sunulan gıdaların üretildiği işletmeye dair herhangi bir bilgi bulunmadığı vurgulanan genelgede, "Ayrıca kolay bozulabilen ve buzdolabı ısısında muhafaza gerektiren gıdaların oda sıcaklığında veya açıkta satışa sunulduğu tespit edilmektedir" denildi.

Fuar, sergi ve stant gibi yerlerde sunulan gıdaların da Tarım Bakanlığı'nca kayıt ve onay altına alınan işletmelerde üretilmiş olmasının gerektiğine işaret edilen yazıda, 81 ilin valiliğine uyarıda bulunuldu.

Organize olarak il il geziyorlar

Belirlenen uygunsuzlukların zehirlenme riski oluşturmakla birlikte ürünlerde taklit ve tağşiş yapıldığına da dikkat çekilen genelgede, "Ayrıca söz konusu satıcıların, organize olarak farklı il ve satış noktalarında dönemsel veya sürekli uygunsuz ürünleri piyasaya arz ettikleri görülmektedir" uyarısında bulunuldu.


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla