Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı | Cevap: Makarna Sosları 9. YUMURTA SOSU
MALZEME ; 1 LİTRE
800 ml Beşamel sos 50 gram Tereyağı
100 ml Çiğ krema 4 Adet katı doğranmış yumurta
1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI ;Sıcak beşamel sosa tereyağı ve kremayı katıp iyice karıştırın.Doğranmış küp şeklinde yumurtaları ilave edin.Tuz ve karabiberi ilave edip sosu kontrol edin.Sosa biraz kırmızı toz biber ekleyerek sosu tamamlayın.
NOT ;BU SOS HAŞLANMIŞ BALIKLAR İLE SERVİS EDİLMEKTEDİR.
--------------------------------------------------------------------------------
C.BEYAZ ET SOSLARI (TAVUK-HİNDİ VB)
--------------------------------------------------------------------------------
1. KREMALI MANTAR SOSU
MALZEME ; 1 LİTRE
75 gram Margarin 400 gram Dilimlenmiş mantar
4 Adet Limon (suyu) 800 ml Süprem sos
1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI ;Derin bir tavada margarini eritin.Mantarları ve limon suyunu ilave edin.Hafifçe baharatlayın ve renk aldırmadan mantarları sote edin.Suprem sosu ekleyin ve baharatını kontrol edin.İyice ısıtıp ateşten alın.Servise sunun.
TAVUK VELUTESİ ;Un ve yağ kavrularak tavuk suyu ilave edilir.Buna tavuk velutesi denir vediğer sosların yapımında kullanılır.
--------------------------------------------------------------------------------
2. SÜPREM SOSU
MALZEME ; 1 LİTRE
500 ml Tavuk suyu 100 gram Mantar bölünmüş
800 ml Tavuk velutesi 200 ml Çiğ krema
75 gram Margarin 1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI ;Tavuk suyu ve mantar parçalarını derin bir tavaya koyup,tavadaki karışımın yarısı kalıncaya kadar çektirin.Tavuk velutesini ve kremanın 100 ml’sini ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Margarini katıp, karıştırın.Kalan kremayı da ilave edip sosu tamamlayınız.
--------------------------------------------------------------------------------
3. ALMAN SOSU
MALZEME ; 1 LİTRE
800 ml Tavuk velutesi 400 ml Tavuk suyu
4 Adet Yumurta sarısı 50 gram Mantar bölünmüş
50 gram Margarin 200 ml Çiğ krema
1 Çay kaşığı tuz ve karabiber 1 Adet limon (suyu)
YAPILIŞI ;Derin bir tavada tavuk velutesi,tavuk suyu,yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın.Ateşi kısın.Tavadaki karışımın 1/3’ü kalıncaya kadar,dibini tutmamasıiçin bir spatula ile sürekli karıştırarak,suyunu çektirin.Süzgeçten süzün.Sosa önce margarini sonra kremayı ve tuz,karabiberi ekleyip kontrol edin.Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayın.
--------------------------------------------------------------------------------
4. ŞAFAK SOSU
MALZEME ; 1 litre
400 gram Domates 125 gram Margarin
800 ml Tavuk velutesi 200 ml Çiğ Krema
1 Çay kaşığı tuz ve karabiber
YAPILIŞI ;Margarinin 50 gramını eritin.Doğranmış domatesleri ekleyip,kuru ve yumuşak kıvamdabir sos elde edinceye kadar pişirin.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Tavuk velutesini ilave edip,bir kaç dk kısık ateşte pişirin.Ateşten alın,ince bir süzgeçte tekrar süzün.Kalan margarini ilave edip ,tuz ve karabiberi ilave edin.Kremayı katın ve karıştırın |