Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 - 04 - 2025, 11:25   #1
Çevrimiçi
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Son dakika! Google'a Japonya'dan tarihi ceza: Gizli Android anlaşmaları ortaya çıktı!


Japonya'nın rekabet gözlem kurumu baskının tekelcilik yasasını ihlal ettiği belirtti. Kyodo News'ın haberine göre teknoloji devlerine karşı bu türdeki ilk kararını veren Japonya Adil Ticaret Komisyonu (JFTC), çevrim içi arama pazarında baskın konumda olan Google'ın, rekabeti adaletsiz biçimde engellediği sonucuna vardı.

'ÖNCEDEN YÜKLEME ŞARTI'

Komisyonun aktardığına göre, Google, Temmuz 2020 tarihinden itibaren Android işletim sistemini kullanan altı akıllı telefon üreticisinden, Google Play Store'u sunmalarına izin vermek için Chrome tarayıcısı da dahil olmak üzere Google uygulamalarını önceden yüklemelerini ve ana ekranda belirli yerlere yerleştirmelerini şart koştu.

EN AZ YÜZDE 80'İ İÇİN GEÇERLİ

Bu sözleşmeler, Japonya'da satılan Android cihazların en az yüzde 80'i için geçerliydi.

Google ayrıca, rakip şirketlerin uygulamalarını cihazlara önceden yüklememeleri karşılığında dört üretici ve bir telekom operatörüyle reklam gelirlerini paylaşmaya yönelik sözleşmeler imzaladı.

Google için hukuki düzenleme geliyor


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla