Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 - 11 - 2023, 14:04   #1 (permalink)
Çevrimiçi
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Hamsi Tava - Tarifi - Karadeniz




Hamsi mevsiminin gelişi büyük sevinç uyandırır içimizde. Hem çok pratik hem de fazlaca sağlıklı olan balığın masamızda sıklıkla yer alışı hamsi sayesindedir. Balık pazarlarında kolayca bulabilmek ve haliyle diğer balıklara kıyasla biraz daha ekonomik oluşunun da etkisi büyük tabi...

Yanında sumaklı soğanlar mı dersiniz, çoban salatalar mı... O seçim size kalmış biz hepsini, bütün balık yancılarını kalbimizin her köşesiyle seviyoruz. Eh hem balığı hem de yancılarını çok seviyorsak bize sadece kolayca pişirmesi ve afiyetle yemesi kalıyor. Afiyetler, sevgiler öyleyse.

KALORİ: 1 porsiyon için 333/kcal

Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler
  1. 500 gram hamsi
  2. 3/4 su bardağı mısır unu
  3. 7-8 yemek kaşığı sıvı yağ
  4. 1 çay kaşığı tuz

Hamsi Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamsileri ayıkladıktan sonra soğuk suyla yıkayıp bir süzgeçle iyice suyunu süzün.

Tavada sıvı yağı kızdırın.
Suyu süzülen hamsileri tuzla karıştırdığınız mısır ununa bulayıp kurukları iç tarafa gelecek şekilde tavaya dizin.

Alt tarafları kızardıktan sonra bir başka tava ile ters yüz edin ve diğer tarafını pişirin.

Hamsileriniz kızarınca tavanın üzerine bir tabak koyarak tabağa alın. Yanında soğan ve dilediğiniz yeşilliklerle servis edin. Afiyet olsun.

Hamsi Tava Tarifinin Pişirme Önerisi
Balıklarınızı kızartmak için derin yağ kullanmayın.
  Alıntı ile Cevapla