[�ye Olmadan Linkleri G�remezsiniz. �ye Olmak i�in TIKLAYIN...]"Millet iradesine sahip ��k�yor" mottosuyla ger�ekle�tirilen mitingde konu�an �zel, bug�n Silivri'de herkes i�in bedel �deyen biri i�in buraya eylem yapmaya geldiklerini s�yledi. �stanbul �niversitesi'ne T�rkiye'nin her yerinden diploma almaya gelen ��renciler oldu�unu belirten �zel, "Biz de bug�n buraya, al�n teri ile al�nm��, haks�zl�kla sald�r�lm�� bir diplomay� geri almaya geldik." dedi.
�lginizi �ekebilir�zel, Beyaz�t Meydan�'n�n, �ok ac�ya, m�cadeleye �ahitlik etti�ini dile getirerek, "Bu meydan sol yumruk havada a��lan pankartlar� da g�rd�, ba��rt�l�, dual� direni�lere de tan�kl�k etti. 68'in devrimci gen�li�inin emperyalizme kar�� g��s�n� siper etti�ini de, �niversiteye sokulmayan ba��rt�l� ��rencilerin m�cadelesini de g�rd�. Namusuyla �al��ana, emek verene, ba��rt�s�ne de gelece�ine de devrime de sahip ��kana, mert olana helal olsun." ifadelerini kulland�.
Verdikleri m�cadelenin demokrasiye, �zg�rl��e dair oldu�unu dile getiren �zel, birilerinin sokakta olmalar�ndan rahats�z oldu�unu savundu. �zel, ��yle devam etti:
"Dedim ki o zaman 19 Mart ak�am�nda, 'Sen bir diploma iptali ile bu �lkede devletin verdi�i her ka��d� de�ersizle�tiriyorsan, gelece�i �al�yorsan, evet ben de soka�a �a��r�yorum herkesi.' E�er o g�n ak�am �niversiteler sel olup gelmeseydi, gen�lerden cesaret al�p o meydan dolmasayd�, �stanbul'un gelece�ine, T�rkiye'nin gelece�ine el uzatmasayd�n�z, umut olmasayd�n�z, kayy�m� def etmeseydiniz, gelece�inize sahip ��kmasayd�n�z �imdi umut yoktu, moraller bozuktu, hepimiz evlerdeydik, hepimiz peri�and�k."
�ki n�kleer g�� kar�� kar��ya! ��te Hindistan ve Pakistan'�n askeri g��leri"Bu m�cadeleden korkanlar, �rkenler, muhalefet evine d�ns�n isteyenler, muhalefet evde otursun isteyenler, asla ve asla teslim olmayaca��m�z� g�r�nce bize bir mektup yazd�lar." diyen �zel, kendisine y�nelik sald�r�ya ili�kin �unlar� s�yledi:
"Mektubu da eli kanl� bir katille, bir evlat katili ile yollad�lar. �unu s�yl�yorlar, 'Bak, kafam�z� bozarsan�z, direnmeye devam ederseniz bak ne yap�yorum. Sana bir katili yan�na yolluyorum, onun �imdiki ��plak ellerini senin g�z�ne kadar getiriyorum.' 'Bu evlad�na ac�mam�� sana m� ac�yacak bu?' diyor, 'Bir �ocu�unu de�il, ikisini �ld�rm��. �ki kere d���n, akl�n� ba��na topla' diyor. Diyor ki, 'Bundan sonra biz plan�m�z� uygulayaca��z, T�rkiye'nin gelece�ine biz karar verece�iz. Siz boyun e�eceksiniz.'"
�zel, o mektuba bir cevap vermesinin icap etti�ini dile getirerek, ��yle konu�tu:
"Mektubu ald�m, okudum, anlad�m ve yazanlara cevab�m Beyaz�t Meydan�'d�r, Beyaz�t Meydan�. Ekrem Ba�kan'� al�p da gelene kadar, �stanbul �niversitesi'nden verilmi� helal diplomay� geri alana kadar, hak etti�imiz se�im sand���n� getirip iktidar� de�i�tirene kadar, o mektupta ben yokum. Ben meydanday�m, sokaktay�m, m�cadelenin i�indeyim. Ekrem Ba�kan'� Silivri zindan�ndan ��karana kadar m�cadeleye devam." �zg�r �zel, partililerden Ekrem �mamo�lu i�in ba�latt�klar� imza kampanyas�na destek olmalar�n� istedi. Mitinge, Ekrem �mamo�lu'nun e�i Dilek �mamo�lu da kat�ld�.
Erdo�an, Pakistan Ba�bakan� �erif ile g�r��t�! ��te masadaki konular
Kaynak ; Milliyet