Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 - 09 - 2023, 16:05   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Sena Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Adana Yöresel Analı Kızlı Çorbası Tarifi




Osmanlı ve Türk Mutfağından Analı Kızlı Çorbası Tarifi
Çorba denince akan sular durur ama analı kızlı çorbadan birkaç fersah ötede bir lezzet. "Analı kuzulu" diye de bilinen ve içinde içli köfteler, nohut ve parça et bulunan bu nefis lezzet Adana yöremize aittir. Genellikle nesilden nesle öğretilen bu lezzetli çorbayı siz de evinizde yapmak isterseniz tarifimize bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz.


Analı Kızlı Çorbası Köftelerin Dış Katmanı İçin:
* 1,5 Su Bardağı İnce Bulgur
* 1 Yumurta
* Tuz
* 3 Yemek Kaşığı Un
* Ilık Su

Analı Kızlı Çorbası İçi İçin:
* 200 Gram Kıyma
* 1 Orta Boy Soğan
* Toz Kırmızı Biber
* Tuz
* Karabiber

Analı Kızlı Çorbası Çorba İçin:
* 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
* 200 Gram Haşlanmış Et
* 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
* Sıvı Yağ
* Tuz

Analı Kızlı Çorbası Hazırlanış Tarifi
Bulguru az miktarda ılık suyla ıslatın.
Biraz yumuşayınca içine salça ve tuz ekleyin.
Elinizi ıslatıp yoğurmaya başlayın.
Yumuşamaya başlayınca içine yumurta ve unu da ekleyip içli köfte hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun.

Soğan ve kıymayı bir tavada kavurun.
Tuz, karabiber ve toz kırmızı biberini de ekleyip altını kapatın ve soğuması için bir kenara alın.
Bulgurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
İçli köfte gibi şekillendirip içine kıymalı harçtan doldurun ve kapatın.

Kıymanız bittikten sonra artan bulgurdan da misket boyunda köfteler yapın.
Suyu kaynatın. İçine yarım limonun suyunu ve tuz ekleyin ve köfteleri içine atın.
Haşlanıp pişince çıkarıp kenara alın.

Başka bir tencereye biraz sıvı yağ ve salça koyup haşladığınız eti ve nohudu soteleyin.
Üzerine et suyu ekleyip sos kıvamına gelene kadar kaynatın.
Son olarak haşladığınız köfteleri de ekleyip bir taşım daha kaynatın.

Yapanlarin ellerine saglik simdiden afiyet olsun zahmetsiz yemek olmaz Adana mutfagi zahmet isteyen bir Mutfak kültürüne sahip olmakla beraber bu yüzdendir ki Lezzet bakimdan daha farkli oluyor : )

  Alıntı ile Cevapla