Malzemeler:
2 yemek kaşığı sıvı yağ (Et suyunda da yağ var)(Ey suyu yoksa 1 yemek kaşığı tereyağı ve 3yemek kaşığı sıvı yağ koyun)
1 domates rendesi
1 çorba kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı tarhana
4 su bardağı soğuk su(Et suyu yoksa 5 bardak koyun)
1 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Et Suyuna Tarhana Çorbası Tarifi:
Sıvı yağı tencereye koyup ısıtın. 1 yemek kaşığı salçayı ve 1domates püresini koyup kavurun.
Üzerine 4 su bardağı soğuk suyu ve et suyunu dökün.
1 tatlı kaşığı tuzu ve 4 yemek kaşığı tarhanayı da ekledikten sonra kaynayana dek karıştırmaya başlayın.
Kaynayıp iyice kıvam alınca kısık ateşte bir iki dakika daha kaynatın. (Tarhananız topaklanırsa mikserle çırpın)
Üzerine 1 yemek kaşığı kuru naneyi serpin. Afiyet olsun.
