Malzemeler:
400 gr. Mantar
1 litre süt ( 1 bardağı eksik bırakıp, yerine su da koyabilirsiniz.)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket çiğ krema
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi:
Önce mantarları çok ince kıyıp 1-2 yemek kaşığı yağla tavada pişirin. Suyunu süzün.
Sıvı yağ ve tere yağını tencereye koyup ısıtın.
Unu ekleyip kavurun. 3-4 dakika kavrulduktan sonra azar azar sütü dökün.
Çorbayı çırpma teliyle karıştırın.
Eğer un sütün içinde topaklanırsa mikserle çırpın.
Bu karışım kaynadıktan sonra 1 paket krema ekleyin. Pişmiş mantarları ve tuzu da atın. 4-5 dakika kadar bu şekilde kaynatın. Altını kapatın. Afiyet olsun.
