Tekil Mesaj gösterimi
Alt Bugün, 14:21   #1
Çevrimiçi
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Avrupa'da virüs paniği: Can kayıpları artıyor!


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Hollanda’da Batı Nil virüsü paniği yaşanıyor. Hollanda Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), son haftalarda Batı Nil virüsü nedeniyle 4 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirtti. Son can kayıplarıyla birlikte ülkede bu yıl 9 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirmiş oldu.

Ülkede 6 yıl aradan sonra yerel kaynaklı ilk Batı Nil virüsü enfeksiyonu geçtiğimiz ağustos ayında tespit edilmişti. O tarihten bu yana ülkedeki toplam vaka sayısı 56'ya ulaştı. RIVM, son haftalarda yeni enfeksiyon sayısındaki düşüşe dikkat çekerek salgının muhtemelen tepe noktasına ulaştığını bildirdi.

150 KİŞİDEN BİRİNDE AĞIR HASTA

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre virüs insanlara çoğunlukla sivrisinek yoluyla bulaşıyor ve enfekte olan her 150 kişiden yaklaşık birinde ağır hastalığa yol açabiliyor. DSÖ, bu yıl rekor düzeyde sıcak hava dalgasının yaşandığı Avrupa'da yükselen sıcaklıkların sivrisineklere Batı Nil virüsünü yaymak için daha fazla zaman ve alan kazandırdığını belirtti.

Öte yandan Batı Nil virüsü vakalarında Yunanistan ve İtalya'da da artış gözlendi.

Donanmadan büyük gemi siparişi: Değeri milyar doları aşıyor Ziyarete kapatılmıştı: Eyfel Kulesi'nde istifa kararı
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla