[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Ziyaretin, İsrail medyasında yayımlanan ve BAE Devlet Başkanı’nın 2023’te Hamas öncülüğündeki İsrail saldırısı öncesinde Netanyahu’yu uyardığı, ancak Başbakan’ın bunu güvenlik birimlerine iletmediğinin öne sürüldüğü haber sonrası gerçekleştiği belirtiliyor. BAE resmi ajansının haberinde, “Görüşmede iki taraf, BAE ile İsrail arasındaki ikili ilişkileri ve bu ilişkileri güçlendirip geliştirme yollarını ele aldı” denildi. AP ajansı ise, ziyaretin nedeninin, Netanyahu’nun, Muhammed bin Zayed’den kendisine 7 Ekim saldırılarını önceden haber verdiği yönündeki haberleri yalanlamasını talep etmekti.
Ailece gitmişler
İsrail’in “Kanal 12” televizyonu, Netanyahu’nun Abu Dabi ziyaretiyle ilgili detayları verirken, görüşmenin havaalanında gerçekleştiğini aktardı. Netanyahu’nun ofisi, ziyareti doğrularken, eşi ve istihbarat yetkililerinin de gittiğini açıkladı. İsrail istihbaratı ise, haberi sorumsuzluk olarak niteledi.
Ben-Gvir ateşi körüklüyor
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, kurulacak yeni hükümette Savunma Bakanlığı görevini üstlenmesi durumunda, eski Hamas lideri Yahya Sinvar’ın cenazesini yakacağı tehdidinde bulundu. İsrail devlet televizyonu KAN’a konuşan ve seçimlerde hükümete girip Savunma Bakanlığı’nı alacağından emin olan Ben-Gvir, “Savunma bakanlığı görevini aldıktan sonra, Sinvar’ın ve 7 Ekim olayına karışan Filistinlilerin cenazelerinin yakılmasını sağlayacağını” ifade etti. Sinvar’ın naaşını İsrail almıştı.
Netanyahu bir tehlike uydurdu!
Başbakan Binyamin Netanyahu, düşen oy oranını yükseltmek için yeni “tehlike uydurdu”, tehditler savurdu. Tel Nof Hava Üssü’nde, savaş jetinin önünde açıklama yapan Netanyahu, “Seçimlere doğru düşmanlarımızın bize saldırmaya çalışacağına dair işaretler var... Size (İsrail’in düşmanlarına) bir mesaj gönderiyorum: Bizimle uğraşmayın. Uzun kolumuz size her yerde ve her zaman ulaşacaktır” dedi, ancak açıklamasında hangi düşmanları kastettiğini belirtmedi.
Kaynak ; Milliyet