Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 - 07 - 2017, 08:38   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Sıla Oktay Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Sütlü Çikolatalı Puding Cupcakes Tarifi




MALZEMELER
2 fincan un
2 çay kaşığı fırın tozu
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığı
1 1/3 fincan şeker
3 büyük yumurta,
1/2 çay kaşığı saf vanilya özü
3/4 fincan tam yağlı süt
5 ons bittersweet çikolata (yüzde 61 kakao), eritilmiş ve soğutmalı
Sütlü Çikolatalı Puding

Yapılışı
Fırını 350 dereceye kadar önceden ısıtın. Kağıt veya folyo astarlı 18 hatlı standart çörek fincanı. Büyük bir kabın içinde un, kabartma tozu ve tuzu birlikte çırpın. Ayrı bir kapta hafifçe ve kabarana kadar orta hızda şekeri yiyin. Eklemeden sonra yumurtaları birer birer ekleyin, Hızı düşürün ve sütle dönüşümlü olarak 2 partide un karışımı ekleyin. Hazır pastalar ve Erime çikolata hazırlanır.
Pilavı çörek fincanlar arasında eşit olarak bölün ve her birinin üçte ikisini doldurun. Ortaya yerleştirilen bir test cihazı temizlenene kadar 18 ila 20 dakika fırında pişirin. Bir tel rafa 5 dakika kadar soğutun, ardından cupcakes'leri çıkarın ve rafa tamamen soğutun. (Doğum günü çikolatası yapılabilir ve 2 güne kadar oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta saklanır.)
Pudingi 1/4-inç düz yuvarlak ucu olan bir pasta torbasına aktarın. Tipi bir fincan yudum içine sokun ve pasta pastışı başlayana kadar sıkın. Kalan kalan cupcakes ile tekrarlayın. Soğuka, yaklaşık 30 dakika ve 1 güne kadar soğutun. Her kekin üstüne yaklaşık 2 çay kaşığı ganache kaşığı kaşık; Üstü çikolata kıvırcıklarıyla. Servis etmeden önce en az 15 dakika soğutun.
  Alıntı ile Cevapla