Tekil Mesaj gösterimi
Alt Bugün, 10:20   #1
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Apple, Çinli bellek üreticisini tedarikçi olarak değerlendiriyor

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]HABER MERKEZİ - Çinli bellek üreticisi CXMT, üretim kapasitesini artırarak küresel teknoloji şirketlerine ürün tedarik etmeye hazırlanıyor. Şirketin Apple için de potansiyel bir bellek tedarikçisi olabileceği belirtilirken, böyle bir iş birliğinin Apple'ın tedarik zincirinde yeni seçenekler yaratabileceği ifade ediliyor.

CXMT, son açıklamasında Apple'ın adını doğrudan anmadı ancak dünyanın önde gelen teknoloji şirketleriyle iş birliği yapmaya açık olduğunu belirtti. Şirket, ürünlerinin performans, kalite ve tedarik güvenilirliği açısından küresel rakiplerle rekabet edebilecek seviyeye geldiğini savundu.

Son haftalarda çıkan haberlerde Apple'ın, Çin'deki bazı ihtiyaçları için CXMT'nin bellek ürünlerini değerlendirdiği öne sürüldü. Böyle bir anlaşma, Apple'ın Micron, Samsung, SK Hynix ve Kioxia gibi büyük bellek üreticileriyle yaptığı görüşmelerde elini güçlendirebilir.

CXMT üretim kapasitesini artırıyor

CXMT'nin Apple açısından daha dikkat çekici hale gelmesinin temel nedenlerinden biri, üretim kapasitesindeki hızlı artış. Şirketin yıl sonuna kadar üç fabrikasında toplam aylık yaklaşık 300 bin adet 300 mm DRAM wafer üretim kapasitesine ulaşması bekleniyor. Her fabrikanın aylık yaklaşık 100 bin wafer kapasitesine sahip olacağı tahmin ediliyor.

CXMT aynı zamanda yalnızca üretim hacmini artırmakla kalmıyor. Şirket, mobil cihazlarda kullanılan daha gelişmiş bellek çözümlerinin yanı sıra yüksek bant genişlikli bellek teknolojilerine de yatırım yapıyor. Bu gelişmeler, CXMT'yi daha önce büyük ölçüde Samsung, SK Hynix ve Micron gibi şirketlerin hakim olduğu küresel bellek pazarında daha ciddi bir oyuncu haline getirebilir.

Yapay zeka destekli robot, kalp ameliyatında bir ilke imza attıApple açısından ise konu yalnızca maliyet veya tedarik çeşitliliğinden ibaret değil. Çin'in yerli çip endüstrisinin gelişmesi, ABD-Çin teknoloji rekabetinin ortasında faaliyet gösteren şirket için yeni ticari seçenekler yaratırken siyasi açıdan daha karmaşık bir tablo da ortaya çıkarıyor.

CXMT henüz küresel pazardaki köklü rakipleri kadar büyük ve kendini kanıtlamış bir üretici değil. Ancak kapasitesini büyütmesi ve yeni bellek teknolojilerine yönelmesi, şirketin gelecekte uluslararası teknoloji üreticilerinin tedarik zincirinde daha önemli bir rol üstlenebileceğine işaret ediyor.

Kaynak ; Milliyet