Tekil Mesaj gösterimi
Alt Bugün, 07:22   #1
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Kaşif Kozinoğlu’nun soruşturması! 10 şüpheliye gözaltı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Neslihan Keskin - Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevinde ölümüne ilişkin takipsizlik kararının kaldırıldığını ve soruşturmanın yeniden başlatıldığını, olay tarihinde ceza infaz kurumunda görev yapan 10 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. Soruşturma kapsamında aranan bir kişinin de yurt dışında olduğu ortaya çıktı. Bakan Gürlek, Silivri Cezaevi’nde 2011’de yaşamını yitiren Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturmaya yönelik açıklamasında hiçbir şüpheli ölümü karanlıkta bırakmamakta kararlı olduklarını belirtti. Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığınca dosyanın yeniden incelendiğini, özel bir soruşturma ekibinin olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için çalışma yaptığını belirtti. Gürlek bu kapsamda olay tarihinde ceza infaz kurumunda görevli 11 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını, 10 şüphelinin gözaltına alındığını, bir şüphelinin de FETÖ firarisi olarak yurt dışında bulunduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Kardeşine anlatmış

Kozinoğlu’nun kız kardeşi Fügen Bıçaklıoğlu ile Ekim 2011’de yaptığı görüşmede “Ben bir gün kırık kalp sendromu oldum, hastaneye kaldırdılar, kendimden geçmişim.. Gelmiş bakmış nabız yok. Yani ‘vefat etti’ diye telefon etmiş. Hemen daireden geldiler. Ben o sırada kalktım. Üç dakika kalbim durmuş. Profesör getirdiler. Profesör baktı, dedi ki bu kırık kalp sendromu” sözleri kamuoyuna yansırken otopsisinde de ölümünün kalp damar hastalığı sonucu meydana geldiği belirtilmişti. Kozinoğlu’nun Ceza İnfaz Kurumu idaresine bildirilmemiş, önceye dayalı kalp hastalığının bulunduğu ifade edilirken ölümüne neden olabilecek harici bir etkenin söz konusu olmadığı, hiçbir kasıt, ihmal veya gecikme bulunmadığı, başkalarının bir kusuru bulunmadığı gerekçesiyle Nisan 2012’de kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği anlaşılmıştı. Kozinoğlu’nun vefatından önce cezaevi müdürlüğünden ‘coraspirin’ ve bir vitamin talep ettiği, avukatlarının otopside bu vitamin ilacı yönünden inceleme yapılmaması nedeniyle şüphelendiklerini bildirdikleri aktarıldı. Öte yandan avukata gönderilen bir mailde Kozinoğlu ile aynı cezaevinde bulunan bir şahsın ‘Kozinoğlu’nun kalp krizi sebebiyle ölmediğini’ mesajında ilettiği aktarılmıştı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

FETÖ’cü yardım seslerini bastırdı

Ergenekon kumpasıyla tutuklanan ve mahkemeye günler kala koğuşunda fenalaşan Kaşif Kozinoğlu’nun son anlarında yaşananlar da yeniden araştırılıyor. Ortaya çıkan son bilgilere göre Mayıs 2011’de göreve başlayan Ferhat Veysi Gül isimli gardiyan, Kozinoğlu’nun kaldığı koğuşa özel olarak görevlendirildi. Olay günü Kozinoğlu’nun fenalaşması üzerine koğuştan acil durum butonuna basıldı. Yardım çığlıklarını telsiz ve radyo sesiyle bastıran gardiyan, Kozinoğlu’nun şüpheli ölümünün ardından sırra kadem bastı. Ferhat Veysi Gül, 6 ay İstanbul’da ikametsiz yaşadı. Hücre tipi örgüt evlerinde saklandığı değerlendirilen zanlı, 2012’de FETÖ’nün kapatılan Fatih Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne kayıt yaptırdı. 2013’te gardiyanlık görevinden istifa edip Türkiye’den kaçtığı güne kadar hiçbir resmi sigorta kaydı bulunamazken 15 Temmuz darbe girişiminden 17 gün sonra, 2 Ağustos 2016’da da Fransa’ya firar etti. Ferhat Veysi Gül hakkında, 2021 yılında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kırmızı bültenle arama kararı bulunuyor.

Kaynak ; Milliyet