Tekil Mesaj gösterimi
Alt Dün, 16:29   #1
Çevrimiçi
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Mark Zuckerberg, İrlanda’da 440 dönümlük tarihi şato satın aldı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, İrlanda'nın Waterford bölgesinde yer alan ve 440 dönümlük arazi üzerine kurulu 19. yüzyıldan kalma Gotik tarzındaki Strancally Şatosu'nu satın aldı.

Meta CEO'su Zuckerberg, şato satın aldı

20 ila 30 milyon avro değerinde olduğu tahmin edilen tarihi mülkün, Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan'in İrlanda ziyaretleri sırasında özel konut olarak kullanılmasının beklendiği belirtiliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Meta'nın uluslararası genel merkezinin Dublin'de bulunması da satın almanın arkasındaki pratik nedenlerden biri olarak gösteriliyor. Zuckerberg ve ailesinin ABD'de yaşamaya devam edeceği, Strancally Şatosu'nun ise İrlanda'daki ziyaretler sırasında bir üs olarak kullanılacağı ifade ediliyor.

Strancally Şatosu'nun geçmişi 19. yüzyıla uzanıyor. Yapı, eski İngiliz milletvekili John Keily için yaklaşık 1830 yılında mimarlar James ve George Richard Pain tarafından tasarlandı. Üç katlı Gotik Revival tarzındaki yapı yaklaşık 16 bin metrekarelik yaşam alanına sahip ve yıllar içerisinde kapsamlı bir restorasyondan geçirildi.

Apple'da bir dönem sona erdi: Tim Cook, CEO koltuğunu John Ternus’a devretti
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla