Tekil Mesaj gösterimi
Alt Bugün, 14:21   #1
Çevrimdışı
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Berlin hükümetine siber saldırı: Hackerlar 2.3 milyon dolar fidye istiyor


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]HABER MERKEZİ - Alman basınında yer alan haberlere göre Rhysida, saldırının sorumluluğunu karanlık ağ üzerindeki bir paylaşım aracılığıyla üstlenmiş durumda. Grup, ele geçirdikleri bilgilerin karşılığında Berlin yönetiminden 30 Bitcoin, yani yaklaşık 2 milyon euro veya 2.3 milyon dolar talep ediyor.

Para ödenmezse, tüm bilgiler sızdırılabilir

Hackerlar, fidyenin ödenmemesi durumunda ellerindeki verileri yayımlayacaklarını belirtirken Berlin yönetimine ödeme yapması için bir hafta süre tanıdı.

Berlin eyalet yönetimi, saldırının ardından Cuma günü acil bir toplantı düzenleyerek siber saldırının boyutunu ve alınabilecek önlemleri değerlendirdi. Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner, toplantının ardından yaptığı açıklamada yönetimin ciddi bir suçun hedefi olduğunu belirterek, "Berlin kendisine şantaj yapılmasına izin vermeyecek" mesajını verdi.

Rhysida'nın iddialarına göre saldırganların ele geçirdiği veriler arasında yaklaşık 80 bin idari para cezası dosyasına ilişkin kayıtlar, 46 bin 500'den fazla sözleşme, kritik altyapı tesislerine ilişkin bilgiler, adli belgeler ve acil durum planları bulunuyor.

Saldırganların ayrıca şifreleri ve yaklaşık 6 bin adet giriş bilgisi içeren dosyayı da ele geçirdiği öne sürülüyor. Bu verilerin gerçekten saldırganların elinde olup olmadığı ve tamamının güncel bilgiler içerip içermediği ise henüz bağımsız olarak doğrulanmış değil.

Yetkililerin yaptığı incelemeler, saldırganların Berlin yönetiminin ağına ilk tahmin edilenden daha önce sızdığını ortaya koydu. Veri hırsızlığının en az 7 Ağustos'tan bu yana devam ettiği değerlendiriliyor.

Saldırı ilk olarak 14 Ağustos'ta tespit edildi. Yetkililer, ihlalin yayılmasını önlemek amacıyla ağdaki bazı bakanlıkları ağustos ayının ortasında geçici olarak sistemden ayırdı ve güvenlik incelemelerini başlattı.

Güney Kore'den tüm vatandaşlara yapay zeka erişimi: Üstelik sınırsız ve bedava Olay, kamu kurumlarının merkezi bilişim altyapılarının fidye yazılımı saldırıları karşısındaki güvenliği konusunda yeni soru işaretleri oluşturdu. Özellikle ele geçirildiği iddia edilen giriş bilgileri ve kritik altyapıya ilişkin belgeler, saldırının yalnızca veri kaybı açısından değil, olası ikinci aşama saldırılar bakımından da risk oluşturabileceği endişesini artırıyor.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla