ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 26 - 11 - 2023, 15:51   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Akçaabat köfte - Tarifi - Trabzon




Akçaabat köftesi, Türk mutfağında bir köfte çeşididir. 1930lu yıllarda Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Akçaabatlı lokantacılar tarafından yapılmıştır. Malzeme olarak kıyma haline getirilen öküz ve dana etleriylere bunlara ilave edilen ekmek ve sarımsak kullanılmıştır. Peki, Akçaabat köfte nasıl yapılır? İşte, adım adım MasterChef Akçaabat köfte tarifi…

Akçaabat Köfte Tarifi Malzemeleri
  1. 1 buçuk kilo yağsız dana kıyma
  2. 300 gram iç yağı
  3. 6 diş sarımsak
  4. 300 gram bayat ekmek
  5. Yarım çay bardağı maden suyu
  6. Tuz

Akçaabat Köfte Nasıl Yapılır?

Kıyma ve yağı kıyma makinesinde çektirin.

Ekmek ve soyduğunuz sarımsakları kıymaya ekleyerek bir kez daha makinede çektirin.

Malzemenizi mermer bir tezgahın üzerinde 15 dakika kadar eze eze yoğurun.

Tam kıvamına gelme aşamasında köftenin yumuşak olması için yarım çay bardağı sade maden suyu ekleyin.

2-3 dakika daha böyle yoğurduktan sonra kıvama geldiğini anlamak için yoğurulan malzemeden bir topak koparın.

Koparttığınız topak tel tel olmuş ise harcınız kıvama gelmiş demektir.

Bir kasenin içine bir miktar su alarak elinizi hafif ıslatıp harcınızdan avuç içini dolduracak büyüklükte parçalar alın.

Elinizde hafif yuvarlayıp yassı bir şekil verin.

Köfteleri birkaç saat önce yapıp streçleyerek dolapta dinlendirin.

Daha sonra mümkünse mangalda ya da tava veya fırında 180 derecede pişirin.

Afiyet olsun...
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık