SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 05-05-26, 07:27   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Erivan’da tarihi buluşma


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile Birlik dışındaki Avrupa ülkelerinin oluşturduğu Avrupa Siyasi Topluluğunun (AST) “Geleceği İnşa Etmek: Avrupa’da Birlik ve İstikrar” temalı 8’inci Zirvesi dün Erivan’da başladı. Aralarında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin de bulunduğu 40’tan fazla ülkenin liderinin katıldığı zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz temsil etti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sorunlar konuşuldu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de çevrim içi katıldığı zirvede, demokratik dayanıklılığı güçlendirmek, bağlantısallığı geliştirmek ve ekonomi ile enerji güvenliğini pekiştirmek amacıyla daha yakın işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasına yönelik adımlar değerlendirildi. Ayrıca, bölgedeki son gelişmeler ve küresel sorunlar ele alındı. Liderler, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış sürecine desteklerini dile getirdi. Aliyev ve Paşinyan da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış sürecine bağlı olduklarını yineledi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ani Köprüsü anlaşması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Erdoğan’ı temsilen katıldığı zirve marjında Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile ayrıca bir araya geldi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, Yılmaz ve Paşinyan’ın himayelerinde, iki ülkenin normalleşme süreci özel temsilcileri Serdar Kılıç ve Ruben Rubinyan tarafından Ani Köprüsü’nün restorasyon uygulamasının yapılmasına dair mutabakat zaptı imzalandı. Yılmaz, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

“İkili ilişkilerimizi kapsamlı bir şekilde değerlendirdik. Normalleşme sürecinde atılan karşılıklı yapıcı adımların somut ilerlemeler üretmesinden de ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Mutabakat zaptı ile imza altına aldığımız Ani Köprüsü’nün ortak restorasyonu gibi sembolik ve somut işbirliği alanlarının da kalıcı barış ve güven ortamına katkı sunacağına inanıyoruz.”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bütün ülkeler kazançlı çıkacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, temaslarına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantının başarılı geçtiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti: “Bizim açımızdan bir diğer önemli boyutu, bu toplantının 18 yıl aradan sonra üst düzey bir ziyaret gerçekleştirmiş olduk Erivan’a. Bir taraftan Azerbaycan-Ermenistan arasında kalıcı bir barışın gerçekleştirilmesi yönünde sağlanan ilerleme, diğer taraftan da Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi Güney Kafkasya’da yeni bir atmosfer oluşturuyor. Biz şuna inanıyoruz, Güney Kafkasya’da barış ve normalleşme sağlandıkça, her şeyden önce bu bölgede yaşayan herkes kazanacak. Azerbaycan, Ermenistan, Türkiye, bütün ülkeler kazançlı çıkacak. Refahın artmasına, ticaretin gelişmesine ve bütün bu ülkelerin ilerlemesine katkıda bulunacak. Bunun küresel düzeyde de etkileri olacağını düşünüyoruz.”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Paşinyan tarafından karşılandı

Yılmaz, programın gerçekleştiği Karen Demirciyan Spor ve Konser Kompleksi’ne gelişinde, zirveye ev sahipliği yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tarafından karşılandı. Açılış törenine katılan Yılmaz, diğer liderlerle birlikte aile fotoğrafında yer aldı. Liderler daha sonra toplantıya geçti.

İkili temaslar

Yılmaz zirve marjında ayrıca Romanya Cumhurbaşkanı Nicuşor Dan, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Feridun Sinirlioğlu ile de birer görüşme yaptı.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık