SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 10-03-26, 16:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İran’dan gelen füzeler Ankara’yı alarma geçirdi! Kürecik’e Patriot hamlesi: Dicle Canova perde arkasını anlattı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]HABER MERKEZİ- İran’dan fırlatılan ve Türkiye yönüne ilerleyen iki füzenin düşürülmesi Ankara’da güvenlik değerlendirmelerini hızlandırdı. Patriot hava savunma sistemlerinin konuşlandırılması kararı dikkat çekerken, CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova Ankara’da konuşulan kritik senaryoları paylaştı.

Türkiye'ye asit yağmuru mu yağacak? Orhan Şen'in Türkiye için dikkat çektiği günNATO SAVUNMA TEDBİRLERİNİ ARTIRDI

Dicle Canova şöyle aktardı;

Kürecik’e Patriotlar Almanya’dan geldi. İran’dan fırlatılan ilk füze sonrası Türkiye kendi mevcut tedbirlerine yenilerini ekledi. Bunun yanı sıra bir NATO ülkesi olarak NATO’ya tahsisli Kürecik ve İncirlik’in güvenliğinin de artırılması kararı alındı. Kürecik’e Patriotların yerleştirilmesi kararı da ilk füzenin ardından alındı.

İncirlik’te İspanya’nın Patriot füzeleri 2015 yılından beri konuşlu. Körfez Savaşı sırasında 1991 yılında ilk Patriotlar gelmişti, Hollanda’ya aitti. Hollanda’nın görev süresi dolunca İspanya’ya ait füzeler orada konuşlandırılmıştı.

Şimdi Kürecik’e de Patriotlar konuşlandırılıyor. Edindiğim bilgilere göre Kürecik’e Patriotlar Almanya’dan NATO’nun Ramstein Üssü’nden geldi. Bu Patriotlar, İncirlik’tekilerin daha üst modeli — Patriot PAC-3 modeli. Balistik füzeleri de engelleyebilecek kabiliyette en gelişmiş hava sistemi olarak tanımlanıyor.

Sadece Kürecik’i korumayacak, İncirlik–Kürecik hattı üzerinde geniş bir alanı, Güneydoğu Bölgesi’ni kapsayacak. NATO müttefikleri ile iş birliği ve istişare içinde hareket edilmeye devam edilecek.

PATRIOT NEREDEN GELDİ? NEREYİ KORUYACAK?

İran’dan atılan her iki füze de Kürecik’teki radar üssünden tespit edildi. Her iki füzeyi de Doğu Akdeniz’de konuşlu ve bölgenin hava savunması için NATO’ya tahsisli iki ABD askeri gemisi imha etti. İlk füzeyi düşürmek için devreye giren ABD askeri gemisinde de, ikinci füzeyi düşürmek için devreye giren diğer ABD askeri gemisinde de SM-3 anti-balistik füzeler var.

Şimdi bunlara ek olarak Kürecik’teki Patriotlar da balistik füzelere karşı koruma şemsiyesine dahil edildi.

İMHA EDİLEN 2 FÜZE İLE İLGİLİ İRAN NE DİYOR?

Dün akşam saatlerinde ilk görüşme trafiği oldu. Önce büyükelçi Dışişleri’ne çağrıldı. Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan Pezeşkiyan ile konuştu. Ve bugün de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile telefonda görüştü. Türkiye hava sahasının ihlal edilmesinin mazur görülemeyeceğini iletti.

İran devlet medyasının haberlerine göre Mesud Pezeşkiyan, Türkiye’ye yönelik İran füzesi iddialarının incelenmesi amacıyla ortak bir ekip kurulmasına hazır olduklarını bildirdi. Bugün Fidan ile görüşen Arakçi’nin ise füzelerin İran kaynaklı olmadığını söylediği ve konuyla ilgili geniş kapsamlı bir araştırma yapacaklarını ilettiği Dışişleri kaynakları tarafından açıklandı.

Şimdi bu ortak çalışma ve araştırma teklifi dikkat çekici ancak savaşın sürdüğü bir ortamda ne kadar gerçekçi veya ne kadar uygulanabilir? Buralarda soru işaretleri var.

Türkiye ile diplomatik olarak görüşen siyasiler füzelerin İran kaynaklı olmadığını söylüyor ama çok net tespitler var. Ateşlendiği noktadan hedef aldığı noktaya kadar tümü biliniyor.

O zaman geriye iki seçenek kalıyor:

1- Mozaik sisteme geçilmesi sonrası Devrim Muhafızları çok önceden aldıkları emirleri siyasi kanattan da habersiz yerine mi getiriyor?

2- İran içinde başka odakların etkisi altındaki birileri mi yapıyor?

Ankara, İran’dan gelen açıklamalara mevcut çatışma ortamı ve içerideki mozaik sistem nedeniyle temkinli yaklaşıyor.

PEKİ TÜRKİYE NE YAPACAK?

Bölgeye sıçramaması, savaşın genişlememesi, İran’ın bölünmemesi temel hedef. Tüm diplomatik girişimlerini bu kapsamda sürdürüyor. Yeni cepheler açılmaması için hem bölge ülkeleri ile hem Azerbaycan ile görüşüyor. Kürt kartının kullanılmaması yönünde gayret gösteriyor. Ki bu konuda büyük oranda etkili olunduğu görülüyor.

Ancak ikinci kez İran’dan ateşlenen bir füze var. Pezeşkiyan–Erdoğan görüşmesine rağmen üçüncü bir füze daha gelir mi? Ve Ankara ne yapar?

Şunu çok net ifade edebilirim: Türkiye’yi savaşa sürükleyecek hiçbir senaryoda yer alınmayacak. Sağduyulu ve soğukkanlı tutum ile birlikte caydırıcılık devrede olacak.

İsrail basını 'korkuyu' yazdı! 'İran'a oksijen ve adrenalin dozu verildi'e-Nabız'da yeni özellik: Eczane eczane gezmeye son
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık