ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 21-11-25, 07:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Gıdalarda nelere dikkat edilmeli?


EREN KOCA-DİDEM SEYMEN / Haber Merkezi Gıda Mühendisi Nurten Sırma, en masum gıdanın bile uygunsuz koşullarda saklandığında riskli hâle gelebileceğini vurguladı. Tavuk, kırmızı et, deniz ürünleri, yumurta ve sütlü tatlılar gibi yüksek riskli gıdaların 4°C–60°C arasındaki “tehlikeli sıcaklık aralığında” uzun süre bırakılmaması gerektiğini söyledi. Pişmiş gıdaların oda sıcaklığında 2 saatten fazla beklemesinin ciddi risk oluşturduğunu belirtti.

Türkiye Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, çapraz bulaşın önlenmesi, soğuk ve sıcak zincirin korunması ve güvenilir olmayan işporta tarzı yerlerden gıda alınmaması gerektiğini vurguladı. Doç. Dr. Betül Börkü Uysal ise aynı öğünde çok farklı gıdaların tüketilmesinin olası kaynağın belirlenmesini zorlaştırdığını, dışarıda tüketilen gıdaların sade menüyle ve hijyen güvenliği sağlanan işletmelerden seçilmesi gerektiğini belirtti.


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık