ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi

ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi (https://forumailem.com/index.php)
-   Türkiyeden Haberler (https://forumailem.com/turkiyeden-haberler/)
-   -   Erdoğan: Gıdada ihmale tolerans yok (https://forumailem.com/turkiyeden-haberler/53705-erdogan-gidada-ihmale-tolerans-yok.html)

aSpeNDos 18-11-25 07:15

Erdoğan: Gıdada ihmale tolerans yok
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / Ankara - Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğide Beştepe’de toplandı. Toplatının ardından ‘Millete Sesleniş’ konuşması yapan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

GÜNEY KAFKASYA BARIŞI: Zafer Günü’nü Azerbaycanlı kardeşlerimizle kutlamak ve Azadlık Meydanında tertiplenen Zafer Geçidi Törenine iştirak etmek üzere 8 Kasım’da Bakü’deydik. ‘İki Devlet-Tek Millet’ düsturuyla inşallah bundan sonra da iyi ve kötü günlerinde, tüm imkanlarımızla Can Azerbaycan’ın yanında olacağız. Özellikle Güney Kafkasya’da kalıcı barışın tesisi ve ekonomik kalkınmanın ivme kazanması için üzerimize ne düşüyorsa, yapmaktan geri durmayacağız.

SON ASRIN EN BAŞARILI YILLARI: İktidarlarımız boyunca ‘Millete efendilik yoktur, hadimlik vardır’ prensibinden hareketle aziz milletimize kimsenin patronluk taslamasına, parmak sallamasına, Anadolu insanını hor, hakir görmesine müsaade etmedik. Bir dönem toplu iğne dahi üretemeyen bir ülkeyi, dünyanın en büyük 17, Avrupa’nın en büyük 7. ekonomisi haline getirdik. 2025 yılı ikinci çeyreğinde kişi başı milli gelir 17 bin dolara yaklaştı. Savunma sanayiinde bir zamanlar yüzde 80 oranında dışa bağımlı olan Türkiye, bugün bu alanda dünyanın imrenerek takip ettiği bir seviyeye yükseldi.

ADALETSİZLİKLE ÇÖZÜM OLMAZ: KKTC Cumhurbaşkanlığına seçilmesini müteakip ilk resmi yurtdışı ziyareti vesilesiyle Sayın Tufan Erhürman’ı Ankara’da misafir ettik. Sayın Erhürman’ın son dönemde Rum kesimine yönelik mesajlarında, Kıbrıs Türkünün egemen eşitliğinden ödün verilmeyeceğini vurgulaması önemlidir. Geçmişte defalarca denenmiş ve netice alınmamış önerilerin tekrar ısıtılmaya çalışılmasını, vakit kaybı olarak görüyoruz. Kıbrıs meselesinin çözümü, çeşitli vesilerle altını çizdiğimiz üzere, iki devletin bir arada var olmasından geçiyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

EVİNE KAVUŞMAYAN KALMAYACAK: Adıyaman’da da 350 bininci yuvamızın anahtarlarını teslim etmenin sevincini yaşadık. Yıl sonunda Adıyaman’ımızda toplam 43 bin 573 konut ve iş yerini daha teslim etmeyi hedefliyoruz. 11 ilimiz için hedefimiz; yıl başından önce 453 bin bağımsız bölümün anahtar teslimini yapmaktır. Evine kavuşmamış tek bir hak sahibi bırakmayana kadar inşallah gece gündüz çalışacağız.

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA SÜRÜYOR: Hükümetimizin en hassas davrandığı konuların başında temiz ve sağlıklı gıdaya erişim ile gıda güvenliği geliyor. Denetimler sonucunda taklit-tağşiş yapılan sağlıksız ürünler, artık anlık olarak Tarım Bakanlığımız tarafından yayınlanıyor. Üç insanımızın hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 2025 yılında ülke genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında tam 1 milyon 103 bin gıda kontrolü gerçekleştirildi. Kurallara uymadığı tespit edilen 25 bin 750 işletmeye toplam 2 milyar 206 milyon lira idari para cezası uygulandı. 470 bin firma denetlenerek, 2.4 milyar liralık idari para cezası uygulandı. Ayrıca, Rekabet Kurumumuz tarafından yapılan çalışmalar kapsamında bu sene içinde 196 firmaya toplamda 11.5 milyar liralık idari para cezası tatbik edildi. Gıda güvenliği konusunda en küçük bir ihmale toleransımız yoktur.

YAYILMACI EMELLERE PRİM VERİLMEMELİ: Suriye’nin uluslararası ilişkilerde yakaladığı ivmeyi memnuniyetle takip ediyoruz. Bu komşu ülkenin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü güçlendireceğine inandığımız 10 Mart Mutabakatının uygulanmasıyla ilgili kararlı duruşumuzu koruyoruz. Türkiye, bu meselenin suhuletle çözümü için her türlü katkıyı sunmaya hazırdır.

ATEŞKES ÇOK KIYMETLİ: Gazze’de ülkemizin de katkısıyla sağlanan ateşkesin, ihlallere rağmen, devam etmesini çok kıymetli buluyoruz. Başta Sayın Trump olmak üzere, Amerikan yönetiminin de bu konuda yapıcı bir yaklaşım sergilediğini görüyoruz.

Gazze’ye yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Tam 810 ton insani yardım taşıyan 18. İyilik Gemimiz, Cuma günü El Areş Limanı’na ulaştı. 47 tır dolusu malzemeyi refah sınır kapısına yönlendirdik.

‘Kaza nedenini paylaşacağız’

“Kardeş ülkeler başta olmak üzere, dünyanın her tarafından taziye ve dayanışma mesajları aldık. Bilhassa Gürcistan ve Azerbaycan, facianın ilk anından itibaren tüm imkanlarını seferber etti; arama-kurtarma ekiplerinin ulaştırılması, enkazın bulunması, olay mahallinin güvenliğinin sağlanması noktasında tam bir işbirliği içinde oldu. Uçağın kara kutusuna ve şehitlerimizin naaşlarına kısa sürede ulaştık. Kaza-kırım ekibimizin topladığı veriler ışığında ve kara kutunun incelenmesi neticesinde, 20 canımızı şehit verdiğimiz elim hadisenin neden yaşandığını çok daha net görebileceğiz. Bunları da başta şehit yakınlarımız olmak üzere kamuoyumuzla şeffaf bir şekilde paylaşacağız. Şehit yakınlarımızın teslimiyeti, vakarı, sabrı ve metaneti karşısında, bu milletin bir ferdi olarak duygulanmamak elde değil”

‘Karakutunun çözümü 2 ay’

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ön bulgulara göre kesin olmamakla birlikte uçağın ilk olarak kuyruğunun koptuğunu belirten Güler, “Daha sonra da 3’e bölünüyor. Bunlar karakutudan çıkacak. Karakutu şu an TUSAŞ tarafından inceleniyor. Karakutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer” dedi. C130 askeri kargo uçaklarının 1957’den beri kullanımda olduğuna işaret eden Güler, “1999’da bir kez motor yangını çıkmış sağ salim inmiş. Bu nedenle genel itibariyle güvenli bir uçak” değerlendirmesini yaptı.


Kaynak ; Milliyet


Forum Saati: 01:06. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

NETGUC İNTERNET HİZMETLERİ