ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi

ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi (https://forumailem.com/index.php)
-   Türkiyeden Haberler (https://forumailem.com/turkiyeden-haberler/)
-   -   Türkiye şehitlerini uğurladı (https://forumailem.com/turkiyeden-haberler/53202-turkiye-sehitlerini-ugurladi.html)

aSpeNDos 15-11-25 07:15

Türkiye şehitlerini uğurladı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen askeri kargo uçağında şehit olan20 asker için dün ilk tören Ankara Mürted Hava Meydanı Komutanlığı’nda düzenlendi. Törende, saygı duruşunun ardından şehitlerin isimleri teker teker okunarak, haklarında bilgi verildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından şehitlerin naaşları uçaklara taşınarak memleketlerine uğurlandı.

Bahçeli de katıldı

? Mürted’deki tören sonrası Şehit Pilot Üsteğmen Cüneyt Kandemir,Astsubay Kıdemli Başçavuş Ümit İnce veUzman Çavuş Cem Dolapci için Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş,Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,bakanlar Yaşar Güler, Hakan Fidan, Mehmet Şimşek, İbrahim Yumaklı,İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu, Kuvvet Komutanları, bazı milletvekillerive vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazının ardından İnce ve Dolapci’nin cenazesi Cebeci Şehitliği’nde, Kandemir’in cenazesi ise Gölbaşı Ballıkpınarı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Eşinin künyesini taktı

Şehit Cüneyt Kandemir’in eşi Defne Kandemir,eşinin künyesini boynuna taktı, elindeki fotoğrafını öpüpve eşinin kıyafetine sarıldı. Bazı şehit yakınları, cenaze aracının geçişi esnasında aracı durdurarak dua etti.

? Şehit Pilot Binbaşı Nihat İlgen (38), Kayseri’de Kartal Şehitliği’nde toprağa verildi. Şehit eşinin üniformasını giyen Ülkü İlgen, eşinin fotoğrafına sarılıp gözyaşı döktü.

? Şehit Hava Pilot Binbaşı Serdar Uslu (39) için Bursa’da tören düzenlendi. Uslu, namazın ardından Yenişehir Kent Mezarlığı içindeki şehitlikte toprağa verildi. Cenazeye Sağlık Bakanı Kemal Memişoğluda katıldı. Uslu’nun dört ay sonra baba olacağı öğrenildi.

Tabuta sarıldılar

? ŞehitÜsteğmen Emre Mercan (27) için memleketi Eskişehir’de tören düzenlendi. Şehidin eşi Esra Mercanve annesi Ayşe Mercan tabuta sarıldı. Mercan’ın naaşı Eskişehir Hava Şehitliği’nde toprağa verilirken, Mercan’ın tabutu başında bekleyen silah arkadaşı, gözyaşlarına hakim olamadı. Törende Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaşda yer aldı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

‘Başını dik tut’

? Şehit Astsubay Başçavuş Hamdi Armağan Kaplan (40), memleketi Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Dilşat ve babası Ümit Kaplan gözyaşı dökerken, eşi Hülya Kaplan da oğlu Poyraz (11) ve kızı Cemre Kaplan’a (8) sarılarak ağladı. Hülya Kaplan oğluna “Dik tut oğlum başını, dik tut yavrum. Senin baban kahraman” diyerek ağıt yaktı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Üniformasını giydi

? Şehit Astsubay Başçavuş Akın Karakuş’un (39) cenazesi memleketi Sakarya’ya getirildi. Serdivan’daki törende şehidin üniformasını giyen eşi Sinem Karakuş gözyaşları içinde tabuta sarıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da ailenin acısına ortak oldu.

? Şehit Astsubay Başçavuş Ramazan Yağız’ın (38) cenazesi, Bursa’nın Osmangazi ilçesinde annesi Ayşe Yağız’ın evinin önüne götürüldü. Şehidin ailesi gözyaşı döktü. Yağız’ın naaşı Harmancık’ta toprağa verildi. Şehidin tören boyunca gözyaşı döken komşusunun Down sendromlu oğlu yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

? Şehit Astsubay Başçavuş İlker Aykut’un (39) cenazesi memleketi Tekirdağ Muratlı’ya getirildi. Şehidin eşi Duygu Aykut, cenazeye oğlu Poyraz ile birlikte eşinin parkasını giyerek katıldı. Şehidin babası Ünal Aykut, MHP Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin’e sarılıp “Beni Devlet Bahçeli’ye götürün” dedi.

? ŞehitAstsubay Kıdemli Başçavuş Nuri Özcan’ın (54) cenazesi Karabük’te toprağa verildi. Şehitbabası Mehmet Özcan, güçlükle ayakta dururken şehidin eşi Fatma, kızı ve annesi Şaziye Özcan da gözyaşı döktü.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Binler uğurladı

? ŞehitAstsubay Üstçavuş İlhan Ongan (31) için Bilecik’te tören düzenlendi. Şehidi uğurlamak için Cumhuriyet Meydanı’na binlerce kişi geldi. Şehidin kız kardeşi Ayşe, ağabeyinin kamuflajını giydi. Şehidin naaşıBilecik Şehitliği’ne defnedildi.

? ŞehitUzman Çavuş Emre Sayın’ın (40) cenaze töreni memleketi Balıkesir’de düzenlendi. Ailesi,tabutun başında gözyaşı döktü. Şehidin oğlu Adem Kutay, annesi Kezban ile eşi Zeliha Sayın, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

? Şehit Hava Uçak Bakım Astsubay Üstçavuş Burak İbbiği’nin (28) cenazesi memleketi Çorum’da toprağa verildi. Cenazede baba Rüştü İbbiği ve annesi Gül İbbiği güçlükle ayakta durabildi.

Fotoğrafını babası taşıdı

? Şehit Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Emrah Kuran’ın (37) Muğla’nın Milas ilçesindeki cenaze törenine şehidin babası Osman Kuran, annesi Huriye Kuran, eşi Gülşah Kuran, oğulları Aras (10), Bartu (5) ve yedi aylık Barlas, yakınları, askeri ve sivil erkan olmak üzere binlerce kişi katıldı. Cenaze, tören mangası eşliğinde Ekinanbarı Mahalle Mezarlığı’na götürülüp toprağa verilirken, şehidin fotoğrafını babası taşıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da aileyetaziyede bulundu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

‘Uçtu gitti’

Şehit Astsubay Üstçavuş Berkay Karaca(27), KırklareliLüleburgaz ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Anne Nurdan Karaca, oğlunun fotoğrafını taşıyarak cenaze namazına geldi. Fotoğrafı tabutun önüne koyan Karaca, “Bana sarıl anne, sımsıkı sarıl diyordun. Geldim anneciğim, sarılıyorum. Benim gurbet kuşum o. Sıladan gitti, uçtu gitti” diye ağladı. Karaca’nın silah arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı. Törene Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da katıldı.

Türk Yıldızları’ndan selam

? Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Yasir Kuyucu’nun (30) Konya’dakicenaze törenine şehidin eşi Fatmanur Kuyucu, eşinin kamuflajıyla katıldı. Şehidin cenazesinin toprağa verildiği sırada Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları’nın iki uçağı, şehitlik üzerinden uçuş gerçekleştirdi.

Rüyasında görmüş

Kuyucu’nun kız kardeşi ile uçak düşmeden önceki mesajlaşmaları ortaya çıktı. Kuyucu’nun kız kardeşi, ağabeyine rüyasında kendisini gördüğünü belirterek “Sen şehit olmuşsun. Uyandığımda da ağlıyordum” diye yazdı. Kuyucu’nun ise “Hayırlara gelsin gardaşım. Keşke olsa öyle ama nerede... Üzülme gardaşım” yazdığı görüldü.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

‘Çok yakıştı şehitlik’

ŞehitAstsubay Başçavuş Burak Özkan (39) için memleketi Niğde’de cenaze töreni düzenlendi. Şehidin eşi Tuğba Özkan, “Çok yakıştı sana şehitlik, sen öyle bir adamdın ki çok yakıştı sana şehitlik” diyerek gözyaşı döktü.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Şehit ağabeye selam

ŞehitAstsubay Üstçavuş Emre Altıok’un (32) Samsun’daki cenaze töreninde, polis memuru olan kız kardeşi Gamze Süngerli (30), ağabeyinin cenazesini uçaktan indirilirken onun kepiyle asker selamı vererek karşılayıp.Bir çocuk babası Altıok’un eşi ile birlikte ikinci çocuklarını sekiz gün sonra kucaklarına alacakları öğrenildi.

Yarbay Korkmaz’ın cenazesi bugün

Şehit Hava Pilot Yarbay Gökhan Korkmaz’ın (41) cenazesi bugün İstanbul’da toprağa verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit yakınlarını aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit aileleriyle telefonda görüşerek başsağlığı diledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Şehit Pilot Yarbay Gökhan Korkmaz’ın İstanbul’daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kaya, burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak baba Kadir Korkmaz ile görüştürdü. Erdoğan, Korkmaz’a başsağlığı ve sabır diledi.

Kızının ismini koymuş

Erdoğan, Şehit Emre Altıok’un babası İsa Altıok da görüştü.Erdoğan, devletin şehit ailelerinin yanında olduğunu vurguladı. Altıok ise “Bir oğlu var. Bir de bugün ya da yarın doğacak kızı, Gökçe’si gelecek. İsmini de o koymuştu” dedi. Erdoğan, Şehit İlhan Ongan’ın babası Ali Ongan’la da görüştü.


Kaynak ; Milliyet


Forum Saati: 16:05. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

NETGUC İNTERNET HİZMETLERİ