ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi

ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi (https://forumailem.com/index.php)
-   Türkiyeden Haberler (https://forumailem.com/turkiyeden-haberler/)
-   -   ‘Kızıl saçlı savcı’nın sırrı (https://forumailem.com/turkiyeden-haberler/52986-kizil-sacli-savci-nin-sirri.html)

aSpeNDos 14-11-25 07:05

‘Kızıl saçlı savcı’nın sırrı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]İddianamede Zorlu Otel’in 2604 numaralı odasında İmamoğlu’nun avukatı ile ‘kızıl saçlı bir savcı’nın gizli görüşme yaptığı iddiası dikkat çekti. Savcılık, görüşmenin soruşturma öncesi “örgüt savunması” için yapıldığını öne sürdü. ‘Kızıl saçlı’ kadının kim olduğu ise merak konusu oldu.

GİZLİ OPERASYON MERKEZİ

İddianamede şüpheli Servet Yıldırım’ın 16 Haziran 2025 tarihli ifadesine dayanan bölümde şu ifadeler yer aldı:

“...Operasyon sonrasında ev hapsinde iken Abim Güven Yıldırım bana İBB’ye yönelik ilk operasyon yapılmadan yaklaşık 10-15 gün önce Zorlu Otelde kiralanan 2604 numaralı odada kızıl saçlı bir kadın savcı ile İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın yaklaşık 4 saat görüştüklerini söyledi. Görüşmeye gelen kızıl saçlı kadın savcıyı bizzat odaya asansörle kendisinin çıkardığını, hatta görüşmeye kızıl saçlı kadının yanında bir erkeğin de geldiğini bu erkek olan şahsa yanındaki ‘bayan’ kim diye sorduğunda, kızıl saçlı kadının bana ‘bayan’ diye hitap edemezsin ‘kadın’ diye hitap edeceksin dediğini, bunun üzerine erkek şahsın da ‘savcı hanım ile konuşurken üslubuna dikkat et’ dediğini bu konuşma üzerine gelen kızıl saçlı kadının savcı olduğunu anladığını söyledi.”

İddianamedeki belgelere göre, HTS baz istasyonu incelemesi iddiaları somutlaştırdı. Şüpheli Pehlivan’ın cep telefonu, 23 Nisan 2024’ten 16 Ocak 2025’e kadar tam 11 kez Zorlu Otel’in 2604 numaralı odasının bulunduğu baz istasyonunda sinyal verdi. Bu kayıtlara göre odanın “gizli operasyon merkezi” gibi kullanıldığı da iddia edildi.

‘KREŞ KARŞILIĞI RUHSAT’

İddianamede, Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde Demir Country projesinin ruhsatı için firma sahibinden 2015’te 8 milyon lira talep edildiği, bu kapsamda 5 milyon liralık 8 dairenin 2017’de örgüt yöneticisi Adem Soytekin’e devredildiği iddiasına yer verildi. İnşaat firması sahiplerine kreş yapmaları karşılığında ruhsat verildiği belirtildi.

‘BOĞAZ’DA MİLYARLIK RÜŞVET ÇARKI’

İddianamede, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nde mühendis olarak görev yapan “Vip Yakup” lakaplı Yakup Öner’in, Boğaz hattındaki yapılara rüşvet karlığı ruhsat ve iskân verildiğine dair iddiaları da yer aldı. Öner’in iddiasına göre ilaç firması Abdi İbrahim’e ait Boğaziçi’ndeki yalıda sorun tadilat projesi ile 2020’de çözüldü. Süleyman Atik, şirketin sahibi Nezih Barut’tan 300 bin dolar aldı. 2022’de Şişli’de Abdi İbrahim’in inşaatında da 3.5 milyon dolar karşılığında bir bloğa iskân verildi. Central Hotel Tarabya sahibi Faruk Baştürk de Boğaziçi’nde kış bahçesi için 13 milyon TL rüşvet verdi.

‘PATRON BANA VİLLA VER’

İddianamede, “Deniz İstanbul” projesinin sahibi olan şüpheli Mustafa Keleş’in soruşturma aşamasında alınan ifadesine de yer verildi. Bu projenin yapımının başlarında İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğunu anlatan Keleş, “İmamoğlu ile satış ofisimizde yüz yüze görüştük. Bu görüşmede bana ‘patron, bana buradan bir villa ver’ deyince kendisine ‘başkanım maliyeti hesaplayıp size maliyetine bir villa verebiliriz’ dedim. Bunun üzerine bana ‘ben buranın belediye başkanıyım, bu ne demek?’ dedi ve oradan ayrıldı” dedi.

ÖRGÜTÜN EMANETÇİSİ: TAÇ DÖVİZ

CHP’nin, 38. Olağan Kurultayı’nda delegelere dağıtıldığı iddia edilen 50 milyon doların taşınmasıyla gündeme gelen 4 döviz bürosuna yapılan baskın ve gizli depodaki 9 çelik kasadan 4 milyar 808 milyon liralık döviz ve altın çıkması da iddianamede yer aldı. Laleli’deki Taç Döviz isimli firmanın sahibi şüphelilerin, 2018’den itibaren uluslararası para transfer sistemleri aracılığıyla kara para aklama faaliyetlerinde bulunduğu kaydedildi.


Kaynak ; Milliyet


Forum Saati: 00:46. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

NETGUC İNTERNET HİZMETLERİ