ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11-11-25, 12:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
'Çocukken sen yapardın, yine yapabilirsin' sözleri hayatını değiştirdi!


Karakavuz köyünde yaşayan 3 çocuk annesi Can, uzun yıllar boyunca geçimini bahçe işleri ve arıcılıkla sağladı.

Yoğun iş temposu nedeniyle kendisine zaman ayıramayan Can'a 19 yıl önce çocukları, "Artık haftanın bir gününde kendine vakit ayır" diyerek dinlenmesi gerektiğini söyledi.

Boş durmayı sevmeyen Can'a boya, kağıt ve tuval alan çocukları, "Çocukken bizim resimlerimizi sen yapardın, yine yapabilirsin." sözleriyle annelerini teşvik etti.

Pancar tarlasında görüldü! Halk korku içinde

Kısa sürede resim yeteneğinin farkına varan Can, bugüne kadar yaptığı yüzlerce tabloyu evine gelen misafirlere ve çocuklara hediye etti.

Yıllar içerisinde resimle daha çok ilgilenmeye başlayan Can'ın eserleri, 2013 yılında Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından açılan sergide sanatseverlerle buluştu.

Eşini 3 kurşunla başından vurarark öldürdü! Boşanma hakimini suçladı



"GÜCÜM YETTİĞİNCE, HALİM OLDUĞUNCA YAPIYORUM"

Kış aylarında resimle ilgilenen, bahar aylarında ise bahçe işleri ve arılarıyla meşgul olan Can, AA muhabirine, resim yapmanın kendisine huzur verdiğini söyledi.

Resim yapmaya çocukları sayesinde başladığını anlatan Can, "Hep bahçeye gidiyorum, hiç boş durmayı da sevmiyorum. Boş kaldığımda bahçeye gidiyordum. Kırk sene arı baktım, bahçe de yapıyordum, arı da vardı. Bir gün 'Sen kendine çalış' dediler bana. Malzemeleri getirdiler. Onlar da hoşuma gitti. Kışın onları yapıyorum, yazın yine bahçemde uğraşıyorum." diye konuştu.

Can, resimlerinde yaşamın her anından ilham aldığını belirterek, şöyle devam etti:

Alıntı MetniRESİMLERİNİ ÇOCUKLARA HEDİYE EDİYOR

Yaşıtlarının ve gençlerin üretme konusunda yetersiz olduklarını ifade eden Can, "İstemeyene yaptıramıyorsunuz. Canı istemeyen almıyor eline. 'Biz yapamıyoruz' diyorlar. Zor değil, başlayın ama istemiyor canları. Alışmayınca da zor geliyor onlara." ifadelerini kullandı.

Sanatın değerinin yeterince bilinmediğini dile getiren Can, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Alıntı MetniCan, yaptığı resimleri özellikle çocuklara hediye ettiğini, onların mutluluğunun kendisini de mutlu ettiğini sözlerine ekledi.




Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık