ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04-10-25, 07:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Zorbalığa karşı topyekûn eğitim


Evrin Güvendik - Son dönemde artan akran zorbalığı, kriminal boyutlara da ulaşıyor. Son olarak Çanakkale'de bir lisede 9. sınıf öğrencisi aldığı darbeyle ağır yaralanmıştı.Milli Eğitim Bakanlığı da bu soruna karşı çözüm arıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,milletvekillerinin akran zorbalığına ilişkin soru önergelerine verdiği yanıtta da bakanlığın çalışmalarını anlattı. Tekin, "Okullarda Şiddetin Önlenmesi Genelgesi" doğrultusunda gerek öğrenciler gerekse öğretmenlere yönelik eğitimlerin sürdürüldüğünü belirtti. Bakan Tekin, akran zorbalığı yapan ve akran zorbalığına maruz kalan öğrenciler için de psikoeğitim programları hazırlandığını kaydetti. 2024-2025 eğitim öğretim yılında 6 milyon 393 bin 853 öğrenci, 60 bin 605 öğretmen ve 338 bin 590 veliye doğrudan akran zorbalığı konusunda eğitim düzenlendiğini de aktardı.

Bakan Tekin yanıtında şunları kaydetti:

"Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarımızdaki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kapsamında yapılan çalışmalar; eğitim kurumunun tür, kademe, özellikleri ile öğrencilerin ihtiyaçları, gelişim dönemi özellikleri ve risk altındaki öğrenciler dikkate alınarak ortak bir anlayış ve iş birliği içerisinde yapılmaktadır. Akran zorbalığıyla mücadele çalışmaları kapsamında okul/kurumlarımızda yürütülen çalışmalar rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından e-Rehberlik Sistemine işlenmektedir."

Bu yılki proje

Tekin'in verdiği bilgiye göre, yeni eğitim öğretim yılında "Öğretmenlerin İyi Oluş Halleri'nin Geliştirilmesi ve Akran Zorbalığı Konusunda Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında 365 psikolojik danışman/rehber öğretmene yüz yüze eğitici eğitimi verilerek tüm branşlarda yaklaşık 10 bin öğretmene eğitim verilecek. Proje kapsamında oluşturulan çevrimiçi eğitim videoları da ÖBA'da yayınlanacak.


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık