ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 31-08-25, 14:59   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Bitlis'te ayı saldırısı! Valilikten flaş açıklama


Kent merkezine yaklaşık 13 kilometre mesafedeki 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü kenarında yaşayan ve son zamanlarda popülasyonu artan ayıları hem fotoğraflamak hem de elle beslemek isteyenler bu alana gidiyor. Son dönemlerde Kaldera çevresinde sıkça görülen ayılar, yiyecek bulmak amacıyla yol kenarlarına kadar inip sürü halinde dolaşıyor.

İlginizi ÇekebilirAraçlarıyla bölgeye gelenler, ayılara yiyecek veriyor. Ancak bu yiyeceklerle doymayan ayıların, bu kez de araçların camlarına, kapılarına kadar saldırmaya başladığı belirtiliyor. Nemrut Krater Gölü'ne önceki gün gezmeye giden bir vatandaş, göl çevresinde yiyecek arayan bozayılarla karşılaştı. Aracın camından ayıyı beslemek isteyen vatandaş, bir anda hayvanın saldırısına uğradı. O anlar, başka bir kişi tarafından cep telefonu ile görüntülendi.



NEMRUT KRATER GÖLÜ VE KALDERASI, 15 GÜN ZİYARETE KAPATILDI

Bitlis Valiliği'nden dün yapılan açıklamada, Nemrut Krater Gölü ve Kalderası'nın ayı saldırıları nedeniyle 1-15 Eylül tarihleri arasında ziyarete kapatıldığını duyurdu. Açıklamada, "Nemrut Kalderası Tabiat Anıtı'nda telafisi mümkün olmayan herhangi bir can ve mal kaybına neden olunmaması açısından mevzuat çerçevesinde gerekli tedbirleri almak üzere, ayıların beslenme alışkanlıklarını yeniden rehabilite etmek ve oluşabilecek can ve mal kaybının önüne geçmek adına Nemrut Kalderası tedbiren ve geçici olarak 1-15 Eylül 2025 tarihleri arasında Doğa Koruma ve Milli Parklar 14'üncü Bölge Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda ziyarete kapatılmıştır" denildi.

Boğaziçi kampüsünde dehşet! Kız arkadaşını öldürüp intihar eden genç suç makinesi çıktı
Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık