SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 25-08-25, 11:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Ev hediyesi geldi, hayatı değişti: Dünyada sadece 3 tane var, biri de bende


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Emekli elektrik mühendisi Ünal Çınar, 1886'dan günümüze kadar üretilen birçok çeşit kolonya ve şişesini elinde bulunduruyor. 10 yaşından itibaren kibrit kutusu, çakmak, kitap, rozet gibi koleksiyon gibi eşyaları biriktirmeye başlayan Çınar, 25 yıl önce ise bir arkadaşının kendisine ev hediyesi olarak getirdiği kolonyanın şişesi ile koleksiyonculuğa başladığını söyledi.

Ünal Çınar, şu anda elinde arabadan bebeğe kadar 3 bine yakın farklı kolonya şişesi ve 160 çeşit farklı kolonyanın bulunduğunu söyledi. Nadiren bulunan ve geçmişten günümüze kadar neredeyse tüm kolonyaların koleksiyonunda yer aldığını belirten Çınar, bunları şehir şehir gezerek antika pazarlarından bulup biriktirdiğini ifade etti.

Ünal Çınar, en eskisi kolonyasının 1886'da yapılan lavanta kokulu kolonya olduğunu belirterek, günümüze kadar gelen tüm kolonya çeşitlerini biriktirdiğini söyledi.

'KOLONYA ŞİŞELERİNDEN BİR MÜZE OLMASINI İSTİYORUM'

Lavanta, yasemin, şipir, buket, isot gibi birçok çeşit kolonyanın elinde bulunduğunu söyleyen Çınar, "İzmir'e has kolonya altın damla, Balıkesir'in beyaz zambak kolonyası, Balıkesir Sındırgı'nın çam kolonyası, Düzce'nin ise tütün kolonyası meşhurdur. Tüm bunlar da bu koleksiyonumda bulunuyor. At arabası, gemi, çocuk figürlerinin yanı sıra çeşitli taşıt araçları gibi objelerden kolonya şişelerim mevcut. Tüm bunları zaman içinde biriktirdim ancak asıl amacım müze kurmak" diye konuştu.

1925'te Hasan Şevki Bey tarafından Hassan Milli Kolonya Fabrikası kurulduğunu hatırlatan Ünal Çınar, "Atatürk'e hediye olarak buradan kutulu kolonya gönderilmiş. Dünyada sadece 3 tane bu kolonya kutusundan var, biri de bende" dedi. (DHA)




































Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık