ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 13-08-25, 13:20   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İstanbul Havalimanı'nda yakalanmıştı! Yavru goril 'Zeytin'den haber var


Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), İstanbul Havalimanı'nda 'Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES)' belgesi olmadan taşınmak istenen yavru gorille ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İlginizi ÇekebilirAçıklamada gorilin ilk andan itibaren veteriner hekimler ve uzman bakıcılar eşliğinde özenle korunduğu belirtilerek, "Nesli tehlike altında olan bu özel canlının uluslararası sözleşmelerle (CITES) koruma altında olduğunu biliyorduk. Vatandaşlarımızın da desteğiyle ismini 'Zeytin' koyduk. O artık sadece bir hayvan değil; doğaya, masumiyete ve yaşama olan saygımızın simgesi" ifadelerine yer verildi.

CITES Sekretaryası ve ilgili kurumlarla yürütülen sürecin ardından Zeytin'in yalnızca rehabilitasyon merkezinde bakılması şartıyla Nijerya'ya iade işlemlerinin başlatıldığı belirtilen açıklamada, Zeytin'in iade sürecinde hayvan refahı merkeze alınarak yasadışı ticarete karşı güvence, uygun iklim şartları ve stresin en aza indirilmesi kriterlerinin dikkate alındığı kaydedildi.



TÜİK verilerinde 'Türkiye'nin en mutsuz' şehirleri belli oldu! İlk sıra şaşırttı: Duyunca şoke oldum"ONU SEVGİYLE BÜYÜTTÜK"

Açıklamada, "Onu sevgiyle büyüttük, şimdi doğaya bir umut olarak geri dönüyor. Tüm süreci şeffaflıkla yürüterek, nesli tehlike altındaki türlerin korunmasına yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Zeytin, Türk Hava Yolları (THY) ile Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) kurallarına uygun şekilde güvenli bir yolculukla doğal yaşamına daha yakın olacağı Nijerya'daki rehabilitasyon merkezine uğurlanacak.

Hatay'da korkutan manzara! 'İstilacı bir tür, bu coğrafyaya ait değil'
Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık