ForumAilem
  SohbetYaz

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07-08-25, 07:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Sahte diplomayla üst düzey yönetici oldular


Kendisini "psikolog" olarak tanıtıp senanslar düzenleyen şüpheli Abdullah Volkan Uçak'ın kendisine ait olan Alfa Psikolojik Danışmanlık Limited Şirketi adına kayıtlı GSM hattına bağlı mobil internet ile pek çok kez yükseköğretim mezun belgesi sorgulaması yapıldığı da iddianamede yer aldı. Uçak'ın geçmişte Adana'da halı yıkama firması işlettiği ve çevresine kendisini "Adana Halı Yıkamacılar Derneği Başkanı" olarak tanıttığı öne sürüldü.

Uçak ise, lisans ve yüksek lisans eğitimini International Dublin University (Uluslararası Dublin Üniversitesi) adlı bir kurumda tamamladığını açıkladı. Ancak yapılan araştırmalarda, bu üniversitenin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından resmi olarak tanınmadığı ve mezunlarına Türkiye'de herhangi bir akademik denklik verilmediği görüldü. International Dublin University, adında "Dublin" geçmesine rağmen, İrlanda'nın köklü yükseköğretim kurumları olan Trinity College Dublin ya da University College Dublin ile hiçbir bağlantıya sahip değil.

763 kişi tespit edildi

Soruşturmanın kamuoyuna yansımasıyla birlikte yapılan çevrim içi araştırmalarda, yalnızca LinkedIn platformu üzerinde International Dublin University mezunu olduğunu beyan eden en az 763 kişi tespit edildi. Bu kişilerin önemli bir kısmının özellikle yüksek lisans ve doktora eğitimlerini bu kurum üzerinden tamamladıkları görüldü. Mezun olduklarını belirten bireylerin büyük çoğunluğunun, psikolog, klinik psikolog, aile danışmanı, eğitim danışmanı, insan kaynakları müdürü, lojistik direktörü, satış müdürü gibi unvanlarla çeşitli alanlarda çalıştıklarını profillerinde açıkça belirtmeleri dikkat çekti. Ayrıca bu kişiler arasında özel bankalarda üst düzey yönetici olarak görev yapanlar, sağlık kurumlarında idari sorumluluk üstlenenler ve özel danışmanlık merkezlerinde hizmet verenler de bulunuyor.


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık