SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 02-09-26, 00:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Eski İçişleri Bakanı Şahin’in savcılık ifadesi ortaya çıktı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin "Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü" soruşturması kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlginizi ÇekebilirAnkara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada "şüpheli" sıfatıyla çağrılan Şahin, ifade verdi.

Edinilen bilgiye göre, Şahin savcılık ifadesinde, Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz'ı tanımadığını kaydederek, tutuklu Hilmi Tuna Kuriş'in yurt dışına kaçırılmasına yönelik girişimde kullanılan aracın adına tahsisli olduğunu ancak aracı en son haziran ayında kullandığını, sonrasında kimin kullandığını bilmediğini iddia etti.

Şahin, Hilmi Tuna Kuriş'in yurt dışına kaçırılmasına yönelik girişimde aracında yakalanan Melih Özmen'i tanıdığını, Özmen'in şirketinden araba kiraladığını ve plakayı adına tahsis ettirdiğini belirterek, aracı İstanbul'a gittiğinde kullandığını, kullanmadığında ise şirket sahibinde olduğunu söyledi.

Aracı Mehmet Özmen'in kullanıp kullanmadığını bilmediğini ifade eden Şahin, adına tahsisli araçların amacı dışında kullanılmaması konusunda uyarılarda bulunduğunu savundu.



"İHBARA İLİŞKİN BİLGİM VE DUYUMUM OLMADI"

Şahin ayrıca Süleyman Hilmi Kalcı'nın Belarus'tan kadınları Türkiye'ye getirerek fuhuş organizasyonlarında kullandığı, bürokratları gizli kamerayla görüntüleyerek şantaj yaptığı, bazı kamu ihalelerinin bu yöntemle yönlendirildiği, Mehmet Özmen'in bu organizasyonların getir götür işlerini, Nevzat Büküm'ün ise elektronik şirketlerinin ihale işlerini yaptığı ihbarına ilişkin sorular üzerine şu beyanda bulundu:

"Ben Temmuz 2011-2013 arasında bakanlık yaptım. İhbara ilişkin bilgim ve duyumum olmadı. İhbarda adı geçen Süleyman Hilmi Kalcı'yı tanırım, kendisi Belarus'ta yaşamaktadır. Orada telefon bayisi vardır. Belarus'ta ülkenin siyasileri ile bağlantısı olduğunu bilirim. Orada 'Alex' ismini kullanıp kullanmadığını bilmiyorum. 2011-2019 yılları arasında Süleyman Hilmi Kalcı'yla irtibatım vardı. Kendisiyle en son 2019 yılında görüştüm. Kendisinin Belarus'tan kadın getirdiğini ve fuhuş yaptırdığını bilmiyorum. Benim bu konuyla hiçbir irtibatım yoktur."

Mehmet Özmen'in çocukluk dönemlerinde Kuriş örgütünün ilgili olduğu cemaatin kurslarında okuduğuna dair bilgisi bulunduğunu dile getiren Şahin, "Kuriş örgütüne yönelik operasyon başladıktan sonra basında, topluluktan birilerinin belli yerlerde toplandıklarına dair bilgiler gördüm. Bunun üzerine Ömür Yücel'i aradım ve Özmen'in geçmişindeki bağı söyleyerek protesto eylemlerine katılmaması konusunda uyardım. Yücel de bana Özmen'i uyardığını söyledi." ifadelerini kullandı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Şahin, eski danışmanı Ömür Yücel'in ifadesinde iddia ettiği hususlara ilişkin ise Belaruslu kişilerin ülkeye girişlerine yardımcı olmadığını ve bu konuda Yücel'e talimat vermediğini savundu. Şahin şunları kaydetti:

"Kendisi ifadesinde bu işlemleri benim bilgim dahilinde yaptığını beyan etmiş ise de bunlardan benim kesinlikle bilgim ve haberim yoktur. İlk defa şu anda bunları duydum. Ömür Yücel ile husumetim yoktur. Neden aleyhimde ifade verdiğini anlamış değilim. Süleyman Hilmi Kalcı'yla 2019'dan beri iletişimim yoktur. Ömür Yücel'in neden şahısla iletişimimin olduğuna dair beyanda bulunduğunu anlayamadım. İkisi arasındaki iletişimi bilmiyorum."

Savcılık ifadesinin ardından "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" ve "suçluyu kayırma" suçlarından adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Şahin, çıkarıldığı mahkemece "yurt dışına çıkış yasağı" şartıyla serbest bırakıldı.



OLAYIN GEÇMİŞİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü" soruşturması kapsamında Şahin'in adına tahsisli olduğu belirlenen aracın, tutuklu Hilmi Tuna Kuriş'in yurt dışına kaçırılmasına yönelik girişimde kullanıldığı tespit edilmişti.

Şahin'in adına tahsisli 2 araç da incelemeye alınmış, araçların örgüt tarafından kullanıldığının tespitinin ardından Şahin, ifadesi alınmak üzere adliyeye çağırılmıştı.

Son dakika... Alihan Kuriş soruşturması: Eski bakan İdris Naim Şahin hakkında karar
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık