ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08 - 07 - 2015, 02:17   #1
Çevrimdışı
Seninle biz ikimiz mutluluğun resmiyiz
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Tarifi


Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

1 paket tuzsuz etimek.
Şerbeti İçin:

1.5 su bardağı şeker,
2 su bardağı su.
Tavuk Göğsü İçin:

1 su bardağı şeker,
1 lt süt (5 su bardağı süt),
1 su bardağı un,
1 paket vanilya (10 gr),
50 gr margarin.
Üzeri İçin:

Yaklaşık 1 su bardağı kadar fındık içi.
Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar


Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Yapılışı

Tencereye unu, şekeri ve azar azar sütü ilave edip karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.

Üzerine margarini ve vanilyayı ilave edip mikserle yaklaşık 10 dakika kadar çırpalım. (bu işlem hem pürüzsüz bir kıvam elde etmemizi hemde un kokusunun önüne geçmemizi sağlayacaktır)

Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım ve ılıması için bekletelim. (bir taşım kaynaması yeterli)

Etimekleri orta boy kare borcama dizelim.

Etimeklerin üzerine gezdirerek şerbetin tamamını dökelim.

Sonra etimeklerin üzerine sıcakken tavuk göğsünü döküp düzgünce yayalım.

Daha sonra fındık içini serpelim ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapalım.
  Alıntı ile Cevapla
 

Etiketler
etimekli, findikli, gogsu, tarifi, tavuk



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık