![]() |
Karakuş -Kravat Tatlısı Bayrama Ne Tatlısı Yapsam ? Ramazan ayı yaklaşırken bayramlık tatlı tarifleri hazırlıkları da başlıyor. Hazır tatlıyı sevmeyenler, kendi tatlımı evde yaparım diyenler, bu bayram da değişik bir tatlı yapayım şaşırtayım diyenler için güzel yapımı kolay pratik tatlı tariferi.. Malzemeler Yumurta 1 adet yoğurt 1 çay bardağı su 1 çay bardağı zeytinyağı yarım çay bardağı sirke 1 tatlı kaşığı 1 çay kaşığı tuz Bir tutam kabartma tozu un 3 su bardağı Şerbeti için şeker 3 su bardağı su 3.5 su bardağı limon yarım Açmak için: Nişasta Kızartmak için: Sıvıyağ Arasına koymak için: Ceviz Karakuş veya Kravat Tatlısı Nasıl Yapılır? Şerbeti için tencereye şeker su limonu koyup 20 25 dak kadar kaynatın.. Hamur malzemelerini karıştırma kabınızda kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.. Hazırladığınız hamuru altı parçaya ayırın. 20 dakika dinlendirini sağlayın.. Daha sonra zemine ve parçaların üzerine mişasta serperek açın.. Oldukça ince açmaya özen gösterin.. Oklava yardımı ile yufkaları resimde gördüğünüz gibi 3-4 parmak kalınlığında katlayın.. Yarısına kadar katladıktan sonra, 3 cm aralıklarla ceviz dizin kalan yufkayı da cevizin üzerine gelecek şekilde katlayın. Cevizlerin aralarında kalan boşlukları iki parmağınızla işaretleyip bastırdıktan sonra bıçakla kesin.. Kestikten sonra uç kısımlarını yeniden iki parmağınızla bastırıp hafif bir şekilde ortaya doğru büzün..Hazırladığınız yufkaları tavada kızdırdığınız yağa atıp ateşi kısın ve nar gibi kızartın.. Kızaran tatlıları ocaktan indirdikten bir beş dakika sonra soğuyan şerbetinizin içine atın… İki tarafınıda şerbete buladıktan sonra fazla bekletmeyip çıkarın.. Tatlınız servise hazır.. Afiyet olsun |
Forum Saati: 00:13. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
NETGUC İNTERNET HİZMETLERİ