ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02 - 10 - 2015, 09:26   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
You can not vote!
0
You can not vote!

İstanbulda Günü Birlik Tatil Yeri Ağva


İstanbulda Günü Birlik Tatil Yeri Ağva




Yeşili, temiz havası, leziz balıkları ve ulaşımının kolaylığıyla bilinen Ağva, özellikle İstanbulluların günübirlik tercih ettiği ekonomik bir tatil kenti. Ailece tatil yapmaya oldukça elverişli olan beldede huzur bulacağınız gibi; hoş sürprizlerle de karşılaşıyorsunuz.



Batı Karadeniz sahilinde yer alan Ağva, sonbahardan en az etkilenen yörelerden. Ağva'da zamana ve iklimlere meydan okuyan Karadeniz'in, denize dik inen anıtlaşmış kayalarından başka; yemyeşil vadileri, sık bitki dokusu, fındık ve yaprak dökmeyen ağaçları yer alıyor. Köy, yeşilin bol olduğu, sessizliğin sesini dinleyebileceğiniz ve keyifli yemekler yiyebileceğiniz gerçek bir huzur kaçamağı. Hemen yer yerinde, alışkanlık yapabilecek tatlar, güzellikler, sürprizler ve doğal lezzetler var. İstanbul'dan yola çıkanlar, Şile manzarasına hakim yamaçtaki kafelerde demli bir çay molası verebilir veya gemicilerin baş tacı Şile Feneri eteğinde yayılan "Kavala Parkı" ndaki banklarda soluklanabilir.

Haziran'dan Ekim ayı sonuna kadar süren deniz sezonu haricinde Ağva'ya, yıl boyunca istenilen zamanda gidilebilir. Köye ilk girdiğinizde dikkatinizi, balıkçı tekneleri ve ağlarını onarmaya çalışan deniz emekçileri çekecek. Çok geçmeden nostaljik bir balıkçı köyünde olduğunuzu anlayıp ve yemek için gözünüze bir bahçe, deniz veya dere yakınında kurulu lokantalardan birini kestirebilirsiniz. Hepsinden iştah kabartıcı kokular yayılıyor. Balıkların geçiş yollarına ve kayalıklara bırakılan ağlarla, trollerden çıkan taze balıklar; mönüde ilk sırayı alıyor. Ağva'da palamut ve lüfer çeşitlerini bolca bulmak mümkün. Dere kenarında oturup karnınızı doyururken, su yüzeyindeki yansımalar içinden Sazan, Turna ve Kefallerin geçidini görebiliyorsunuz. Yemekten sonra, tepeli gri balıkçıl kuşlarının da arada sırada uğradığı derede sandal keyfi yapmak iyi bir deneyim olabilir.


  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İslam dünyası Ramazan'da bile birlik olamadı aSpeNDos Dini Hikayeler 0 28 - 06 - 2014 12:50