27.Haziran.2014, 13:29 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
0
Domatesli Patlıcan
Malzemeler 2 adet büyük boy patlıcan 5-6 çorba kaşığı zeytinyağı 4 diş sarımsak 4 adet domates 1 adet kesme şeker Tuz Yapılışı *Patlıcanlar alacalı soyulur,ikiye bölünür ve kopmayacak şekilde dörde bölünür. (çiçek gibi olacak şekilde) *Tuzlu suda 1 saat bekletilir. *Yıkanır ve yayvan bir tencereye alınır. Üzerine zeytinya ve tuz konulur kısık ateşte arasıra çevirilerek kızartılır. *Domateslerin kabukları soyulup yemeklik doğranır. *Sarımsaklar soyulup doğranır. *Kızaran patlıcanların üzerine doğranan domatesler, sarımsak, kesme şeker ve tuz ilave edilip domatesler su salıp patlıcanlar çekişnceye kadar kısık ateşte pişirilir. *Servis tabağına alınıp tercihe göre sıcak yada soğuk olarak yenilir. Afiyet olsun. |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcan böreği | Sare | Börekler | 0 | 06.Ağustos.2014 08:57 |
Közlenmiş Domatesli Salsa Sosu | Sare | Soslar | 0 | 31.Temmuz.2014 19:28 |
Domatesli kekik sosu | Sare | Soslar | 0 | 31.Temmuz.2014 17:47 |
Bihter Özdemirden Patlıcan Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29.Haziran.2014 16:48 |