terbiyeLi ŞehriyeLi tavuk corbası
Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Çorbası
http://www.damak.net/wp-content/2009...mek_corba1.jpg Malzemeler: 1 tavuk gögsü ya da 2 tavuk budu 1/2 bardak tel sehriye ya da arpa sehriye 5 bardak su 1/2 limon 1 yumúrta sarisi 1 kasik un 5 bardak su Tuz Yapılışı: Tavuk etlerini cigden kücük kücük dograyip 1 kasik tereyaginda güzelce kavurunuz. Ardindan 5 bardak su koyup kaynamaya birakiniz. Corbanin suyu kaynayinca sehriyeleri ve tavuk bulyonu atip sehriyeler pisene dek kisik ateste kaynatiniz. Sehriyeler pisince bir kapta yarim limon, 1 kasik un ve 1 yumurtanin sarisini güzelce cirpip corbaya yediriniz.Tuzunu kontrol edip atesten aliniz. Sicak servis ediniz. |
Forum Saati: 10:07. Zaman dilimi GMT +1 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
TURKNT BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE HİZMETLERİ