ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02 - 08 - 2014, 10:52   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cenova sos


MALZEME ; 1 LİTRE

125 gram Margarin 150 gram Havuç ince doğranmış

75 gram Kerviz ince doğranmış 2 Adet defne yaprağı

1 Dal kekik 15 gram Soğan

10 gram Karabiber 500 gram Somon balığı (baş ve kemikler)

500 ml Kırmızı şarap 500 ml Demi glace sos

1 Çorba kaşığı ançuez ezmesi 1 lt Balık suyu



YAPILIŞI ;Derin bir tavada 75 gram margarini kızdırın Havuç,kereviz,defne yaprağı,taze kekik,soğan ve karabiberi ilave edip,renk aldırmadan,sote edin,Somon balığının baş ve kemiklerini katın,üzerine bir kapak kapatıp,ocağın bir kenarında 10 dk pişirin.Kırmızı şarap ve demi glace sosu ekleyip,kısık ateşte 30 dk pişirin.Temiz bir tavaya süzün.Balık suyunu ilave edip,karıştırın.Uygun kıvama gelinceye kadar sosu çektirin.Ançuez ezmesinide katıp tekrar karıştırın.İnce bir süzgeçten geçirip tekrar süzün.Kalan margarini ekleyin ve servise sunun.

NOT ;BU SOS ÖZELLİKLE SOMON VE ALABALIĞIN YANINDA SERVİS EDİLİR.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık