ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi

ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi (https://forumailem.com/)
-   Soslar (https://forumailem.com/soslar/)
-   -   Avcı Sosu (https://forumailem.com/soslar/1810-avci-sosu.html)

Sare 31 - 07 - 2014 17:36

Avcı Sosu
 
Malzemesi : http://www.bigglook.com/biggmenu/tar.../ikonnokta.gif 125 gr. yağ
http://www.bigglook.com/biggmenu/tar.../ikonnokta.gif
200 gr. mantar (dilimlenmiş)
http://www.bigglook.com/biggmenu/tar.../ikonnokta.gif
50 gr. arpacık soğanı (ince kıyılmış)
http://www.bigglook.com/biggmenu/tar.../ikonnokta.gif
250 gr. çiğ konkase domates
http://www.bigglook.com/biggmenu/tar.../ikonnokta.gif
1 çay kaşığı ince kıyılmış tarhun otu
http://www.bigglook.com/biggmenu/tar.../ikonnokta.gif
200 ml. sek beyaz şarap
http://www.bigglook.com/biggmenu/tar.../ikonnokta.gif
1 lt. dömi glas
http://www.bigglook.com/biggmenu/tar.../ikonnokta.gif
taze çekilmiş karabiber
http://www.bigglook.com/biggmenu/tar.../ikonnokta.gif
tuz

Hazırlanışı :
Yağı derin bir tavada eritin. Mantarları atıp biraz sote edin. Arpacık soğanlarını ilave edin ve 2-3 dakika kısık ateşte pişirin. Çiğ konkase domatesi, tarhun otunu ve beyaz şarabı katın. Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektirin. Dömi glası ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin. Oluşan kefi alın. Tuz ve karabiberini ilave edin.


Forum Saati: 13:43. Zaman dilimi GMT +1 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

TURKNT BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE HİZMETLERİ