Queen Warrior
14 - 07 - 2015, 03:52
ISPANAKLI ÜÇGEN BÖREK
MALZEMELER
• 3 adet yufka
• Yarım kg. ıspanak
• 1 adet orta boy soğan
• 1 çay kaşığı karabiber
• Tuz
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
KIZARTMAK İÇİN
• Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
1. Soğanları ince ince doğradıktan sonra yağda soteleyin.
2. Bol su ile yıkadıktan sonra doğradığınız ıspanakları da ekleyin.
3. Ispanaklar suyunu bırakıp tekrar suyunu çekene kadar pişirin.
4. Son olarak tuz ve baharatını da ekleyerek ocaktan indirin.
5. Yufkanın birini mutfak tezgahına sererek ikiye katlayın.
6. 5-6 cm kalınlığında şeritler halinde kesin.
7. Her şeridin başına iç harcından koyarak üçgen şeklinde sarın.
8. Şeridin sonuna geldiğinizde ucunu su ile ıslatarak yapıştırın.
9. Kızgın yağda kızartın ve servis tabağına alın.
10. Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de ikram edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
MALZEMELER
• 3 adet yufka
• Yarım kg. ıspanak
• 1 adet orta boy soğan
• 1 çay kaşığı karabiber
• Tuz
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
KIZARTMAK İÇİN
• Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
1. Soğanları ince ince doğradıktan sonra yağda soteleyin.
2. Bol su ile yıkadıktan sonra doğradığınız ıspanakları da ekleyin.
3. Ispanaklar suyunu bırakıp tekrar suyunu çekene kadar pişirin.
4. Son olarak tuz ve baharatını da ekleyerek ocaktan indirin.
5. Yufkanın birini mutfak tezgahına sererek ikiye katlayın.
6. 5-6 cm kalınlığında şeritler halinde kesin.
7. Her şeridin başına iç harcından koyarak üçgen şeklinde sarın.
8. Şeridin sonuna geldiğinizde ucunu su ile ıslatarak yapıştırın.
9. Kızgın yağda kızartın ve servis tabağına alın.
10. Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de ikram edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN