PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ABD, Doğu Pasifik’te uyuşturucu yüklü tekneyi vurdu! Operasyon anlarını paylaştılar


aSpeNDos
17-11-25, 08:35
[Only Registered Users Can See Links] Güney Saha Komutanlığı (SOUTHCOM) sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, Doğu Pasifik'te uyuşturucu taşıdığı öne sürülen teknenin vurulduğu anın görüntüsünü paylaştı.

3 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Komutanlığın paylaşımında, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth'in talimatı doğrultusunda düzenlenen saldırıda teknedeki 3 kişinin öldürüldüğü, teknenin ABD'nin terör örgütü olarak tanımladığı grup için faaliyet gösterdiği iddia edildi.

Paylaşımda ayrıca, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı öne sürülen teknenin uluslararası sularda vurulduğu savunuldu.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Trump, imzaladığı kararnameyle Latin Amerika kökenli uyuşturucu kartelleriyle yerinde mücadele gerekçesiyle ordunun daha fazla ve etkin kullanılması talimatını vermişti.

Bu bağlamda ABD, ağustos sonlarında Venezuela açıklarına denizaltı ile savaş gemilerinden oluşan deniz gücü göndermiş, ABD Savunma Bakanı Hegseth de ABDordusunun Venezuela'da rejim değişikliği dahil operasyonlara hazır olduğunu söylemişti.

ABD ordusunun son zamanlarda uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla Karayipler bölgesinde ve Pasifik Okyanusu'nda bazı teknelere saldırı düzenlemesi ve içindeki insanları doğrudan hedef alması, uluslararası kamuoyunda "yargısız infaz" tartışmalarına yol açıyor.

İsrailli bakandan canlı yayında Türkiye iddiası! 'Saldırı için cephe hattı kuruluyor, şimdiye kadarki en ciddi tehdit'1.444 ton altın içeren maden bulundu! '15 ayda ortaya çıkarıldı, 2.5 milyon tondan fazla cevher var'
Kaynak ; Milliyet