aSpeNDos
29 - 06 - 2014, 17:59
[Only Registered Users Can See Links]
Kavurma için:
Kavurmalık et
1 adet soğan
Köri
Kekik
Pul biber
Karabiber
Zeytinyağı
1 adet sivri biber
Pilav için:
2 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
Tuz
Patates
Önce eti kaynatıp köpüğünü alıyoruz. (yani kanını)
Sonra yağ, soğan, biber ve biraz suyla pişiriyoruz. Pişmeye yakın baharatları ilave ediyoruz.
Pirinci ıslatıyoruz. O su bembeyaz olacak şekilde. Beklesin ve nişastası gitsin.
Sonra tercihe bağlı sıvı yağ ya da tereyağı ile kavuruyoruz (Bir 5-10 dk kadar). Çok kavurun ki tane tane olsun :)
Sonra yavaşça suyu ilave edelim. Altını kısalım. Kaynayınca tuzu da unutmayın.
Sonra salatamızı yapalım ve patatesleri kızartalım.
Sonra hepsi hazır olacak. Böyle servis yapın :)
AFİYET OLSUN
Kavurma için:
Kavurmalık et
1 adet soğan
Köri
Kekik
Pul biber
Karabiber
Zeytinyağı
1 adet sivri biber
Pilav için:
2 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
Tuz
Patates
Önce eti kaynatıp köpüğünü alıyoruz. (yani kanını)
Sonra yağ, soğan, biber ve biraz suyla pişiriyoruz. Pişmeye yakın baharatları ilave ediyoruz.
Pirinci ıslatıyoruz. O su bembeyaz olacak şekilde. Beklesin ve nişastası gitsin.
Sonra tercihe bağlı sıvı yağ ya da tereyağı ile kavuruyoruz (Bir 5-10 dk kadar). Çok kavurun ki tane tane olsun :)
Sonra yavaşça suyu ilave edelim. Altını kısalım. Kaynayınca tuzu da unutmayın.
Sonra salatamızı yapalım ve patatesleri kızartalım.
Sonra hepsi hazır olacak. Böyle servis yapın :)
AFİYET OLSUN