Sare
31 - 07 - 2014, 19:45
Malzemesi :
[Only Registered Users Can See Links] 2 çay kaşığı yağ
[Only Registered Users Can See Links] 1 küçük soğan (iri doğranmış)
[Only Registered Users Can See Links] 1 küçük havuç (kazınıp, doğranmış)
[Only Registered Users Can See Links] 5 çorba kaşığı kereviz yaprağı[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links] 1/2 defne yaprağı
[Only Registered Users Can See Links] 1/2 çay kaşığı kuru kekik
[Only Registered Users Can See Links] 4 çay kaşığı un
[Only Registered Users Can See Links] 500 gr. kon kase domates
[Only Registered Users Can See Links] 1, 1/2 su bardağı et suyu
[Only Registered Users Can See Links] 1/2 diş sarımsak
[Only Registered Users Can See Links] 1/2 çay kaşığı tuz
[Only Registered Users Can See Links] taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı :
Önce et suyunu kaynatın. Ocağı kısıp, et suyunu sıcak olarak saklayın. Yağı küçük bir kapta eritin. Soğan, havuç, kereviz, defne yaprağı ve kekik dalını ilave edip, sebzeler hafifçe renk alıncaya kadar sote edin. Unu katıp, rengi hafifçe değişip, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin. Domatesi ilave edin. Domatesler suyunu verip tekrar çekinceye kadar ağır ateşte pişirin. Kaynar et suyunu azar azar ilave edip, kaynayıncaya kadar karıştırın. Sarmısağı katın. Tuzunu ve biberini koyun. Ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda sosun tuzunu ve biberini kontrol edin. Gerekiyorsa tuz ve biber ilave edin. Sos pişince, tel süzgeçten geçirin.
[Only Registered Users Can See Links] Bu sos spagetti, ravyoli ve benzeri hamurişleri, ayrıca et, balık ve birçok yiyeceğin yanında sunulabilecek temel bir sostur.
[Only Registered Users Can See Links] 2 çay kaşığı yağ
[Only Registered Users Can See Links] 1 küçük soğan (iri doğranmış)
[Only Registered Users Can See Links] 1 küçük havuç (kazınıp, doğranmış)
[Only Registered Users Can See Links] 5 çorba kaşığı kereviz yaprağı[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links] 1/2 defne yaprağı
[Only Registered Users Can See Links] 1/2 çay kaşığı kuru kekik
[Only Registered Users Can See Links] 4 çay kaşığı un
[Only Registered Users Can See Links] 500 gr. kon kase domates
[Only Registered Users Can See Links] 1, 1/2 su bardağı et suyu
[Only Registered Users Can See Links] 1/2 diş sarımsak
[Only Registered Users Can See Links] 1/2 çay kaşığı tuz
[Only Registered Users Can See Links] taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı :
Önce et suyunu kaynatın. Ocağı kısıp, et suyunu sıcak olarak saklayın. Yağı küçük bir kapta eritin. Soğan, havuç, kereviz, defne yaprağı ve kekik dalını ilave edip, sebzeler hafifçe renk alıncaya kadar sote edin. Unu katıp, rengi hafifçe değişip, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin. Domatesi ilave edin. Domatesler suyunu verip tekrar çekinceye kadar ağır ateşte pişirin. Kaynar et suyunu azar azar ilave edip, kaynayıncaya kadar karıştırın. Sarmısağı katın. Tuzunu ve biberini koyun. Ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda sosun tuzunu ve biberini kontrol edin. Gerekiyorsa tuz ve biber ilave edin. Sos pişince, tel süzgeçten geçirin.
[Only Registered Users Can See Links] Bu sos spagetti, ravyoli ve benzeri hamurişleri, ayrıca et, balık ve birçok yiyeceğin yanında sunulabilecek temel bir sostur.