SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 29-07-26, 10:27   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
20 yıl boyunca belediye dahil herkesi kandırdı! 'Roma amfitiyatrosu' deyip kişi başı 2000 TL aldı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Kuzeydoğu İtalya'daki Vicenza kenti yakınlarında bulunan sözde Berico Deniz Amfitiyatrosunun, 2005 yılında meydana gelen bir heyelanın ardından ortaya çıktığını iddia eden 69 yaşındaki Franco Malosso von Rosenfranz, yapının "dünyanın en eski ve en büyük amfitiyatrolarından biri" olduğunu öne sürdü.

KİŞİ BAŞI 40 EURO

Tur başına kişi başı 40 euro (yaklaşık 2 bin TL) alan dolandırıcı, yapının MS 393 yılında inşa edildiğini, Roma İmparatoru Julius Caesar'ın Mısır'dan Kleopatra ile dönerken burayı ziyaret ettiğini ve Shakespeare'in ünlü karakteri Juliet Capulet'in de bölgede yaşadığını anlatıyordu.

2000'Lİ YILLARA AİT MALZEMELERDEN YAPILMIŞ

Ancak İngiliz The Sun gazetesinden edinilen bilgilere göre bu iddiaların tarihsel gerçeklerle hiçbir ilgisi olmadığı ortaya çıktı. Julius Caesar, söz konusu tarihten yaklaşık 400 yıl önce yaşamıştı. Ayrıca Shakespeare'in Juliet karakteri Verona ile ilişkilendirilirken, sahte kalıntıların fiberglas, kağıt hamuru, alçı ve 2000'li yıllara ait malzemelerden yapıldığı belirlendi.

BELEDİYEYİ DAHİ KANDIRDI

İngiliz medyasına göre sahtekarlık o kadar inandırıcıydı ki, yerel yönetim bile yapıyı resmi turizm rehberlerine ve mobil uygulamalara ekledi.

GERÇEK UYDU GÖRÜNTÜLERİYLE ORTAYA ÇIKTI

2016 yılında İtalyan jandarması Carabinieri'nin başlattığı soruşturmada arkeologlar bölgeyi inceledi. Uydu görüntüleri, von Rosenfranz'ın bir tepeyi düzleştirerek sahte yapıyı inşa ettiğini ortaya koydu. Eski uydu fotoğraflarında ise bölgede herhangi bir antik yapının bulunmadığı görüldü.

O dönem Vicenza Belediye Başkan Yardımcısı Jacopo Bulgarini D'Elci, olayı "Orson Welles'in 'Dünyalar Savaşı' yayınından bu yana görülen en büyük aldatmacalardan biri" olarak nitelendirdi.

Mahkeme, Franco Malosso von Rosenfranz'ı izinsiz yapı inşa etmek, sanat eserinde sahtecilik ve izinsiz tarihi eser üretmek suçlarından 2 yıl 4 ay hapis ve 3 bin euro para cezasına çarptırdı.

Ayrıca Arcugnano Belediyesi'nin, uğradığı zarar nedeniyle dolandırıcıdan 560 bin euro tazminat talep ettiği bildirildi.

Japonya 7.1 şiddetinde depremle sarsıldı! Yollar çöktü, can kaybı artıyorİran duyurdu! ABD misillemesine katılan pilot hayatını kaybetti
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık