SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 30-06-26, 07:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Çifte askerlik dönemi sona eriyor


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara - Teklifle, yurt dışında yaşayan ve bulundukları ülkenin askerlik yükümlülüğünü yerine getiren Türk vatandaşlarının Türkiye’deki askerlik hizmetinden muaf tutulması öngörülüyor.

Turizm de etkileniyor

Mevcut uygulamada, Türk vatandaşlığı devam eden kişilerin yurt dışında askerlik yapmış olmaları, Türkiye’deki askerlik yükümlülüğünü ortadan kaldırmıyor.

Bu kişiler ancak belirli şartları yerine getirmeleri halinde askerliklerini erteleyebiliyor ya da dövizle askerlik uygulamasından yararlanabiliyor. Bu imkânlardan faydalanmayanlar ise Türkiye’de askerlik yapmadıkları takdirde “yoklama kaçağı” veya “asker kaçağı” durumuna düşebiliyor. AK Partili yetkililer, “Bu durum, vatandaşlarımızın Türkiye’ye turistik amaçla dahi gelmekten kaçınmalarına ya da Türk vatandaşlığından çıkmayı düşünmelerine neden olabiliyor” değerlendirmesini yaptılar.

MSB karar verecek

Hangi ülkelerdeki vatandaşların bu imkandan yararlanabilecekleri konusunda Milli Savunma Bakanı yetkili olacak. Böylece, askerlik sistemleri ve Türkiye ile ilişkileri dikkate alınarak hangi ülkelerde yapılan askerlik hizmetlerinin Türkiye’de geçerli sayılacağı idari kararla belirlenecek. AK Parti kurmayları, düzenlemenin yaklaşık 400 bin Türk vatandaşını etkileme potansiyeline sahip olduğunu değerlendiriyor.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık