SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 12-06-26, 13:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
NATO'dan Kosova kararı! Kademeli olarak gerçekleştirilecek


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı (SHAPE) tarafından yapılan açıklamada, Kosova’daki güvenlik durumunun istikrarlı olması nedeniyle Kosova Barış Gücü (KFOR) dahilindeki asker sayısının önümüzdeki yıl boyunca kademeli olarak azaltılacağı ifade edildi.

KFOR’un 1999 yılından bu yana kapasitesinin değişen güvenlik durumuna cevap verecek şekilde optimize edildiği ve 2023 yılında KFOR barış gücü personeline saldırılar dahil artan gerilim ve şiddet olaylarına karşılık olarak misyona bin ilave asker konuşlandırıldığı hatırlatıldı.

'GÜVENLİ DURUM ARTIK İSTİKRARLI'

Açıklamada, "Güvenlik durumunun artık istikrarlı olması nedeniyle KFOR’un konuşlanma yapısı buna uygun şekilde ayarlanabilir" denildi.

Asker sayısını azaltma işleminin, bugünden gelecek yıla kadar katılımcı ülkelerin normal rotasyon ve geri çekilme döngülerine paralel olarak gerçekleştirilebileceği belirtildi. Bunun kademeli olacağı ve gerekli olması durumunda kararın geri çevrilebileceği de vurgulandı.

Ayrıca ittifakın Avrupa Birliği (AB) arabuluculuğunda yürütülen Belgrad-Priştine diyaloğunu desteklemeye devam ettiği ve tarafları müzakereye çağırdığı da belirtildi.

"BÖLGEDE BİR GÜVENLİK BOŞLUĞUNUN ORTAYA ÇIKMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı (SACEUR) Alexus G. Grynkewich konuya ilişkin, "NATO ve KFOR, Kosova’da güvenlik ve emniyetin sağlanması konusunda tam bir kararlılığa sahiptir. Mevcut şartlar, KFOR’un büyüklüğünü ve konuşlanma yapısını daha da optimize etmek için bir fırsat sunuyor" dedi.

Grynkewich, NATO’nun Euro-Atlantik bölgesinin güvenliğiyle doğrudan bağlantılı olan Batı Balkanlar’ın güvenliğine yönelik bağlılığını yineledi ve NATO’nun bölgede bir güvenlik boşluğunun ortaya çıkmasına izin vermeyeceğini söyledi.

HANGİ ÜLKE ASKERLERİNİN GERİ ÇEKİLECEĞİ BİLİNMİYOR

Açıklamadan önce Avrupalı diplomatlar, ABD’nin NATO bünyesindeki kuvvetlerini azaltmak istediği yönünde sinyaller verdiğini açıklamıştı. Washington’ın KFOR dahil bazı dış misyonlardaki asker sayısını azaltmayı planladığı basına da yansımış, Nisan ayında ABD’nin KFOR dahilindeki yaklaşık 600 askerini çekmeyi değerlendirdiğine ilişkin haber ve analizler yayımlanmıştı. NATO tarafından yayınlanan açıklamada, hangi ülkelere ait birliklerin geri çekileceğine ilişkin detay paylaşılmadı.

Pakistan'da uçak kazası! 22 asker hayatını kaybettiKritik minerallerde küresel rekabet! Talep 2040’a kadar yüzde 350 artacak
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık