SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 05-06-26, 07:24   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Kadın liderler köprüler kuruyor


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Ahenk Bayazıt İSTANBUL - 4-6 Haziran arasında gerçekleştirilen zirvenin bu yılki teması ‘Kadınlar: Cesur Bir Geleceğe Köprüler Kurmak’ olarak belirlendi.Bu tema ile küresel ekonominin yeniden şekillendiği bir dönemde kadın liderliğinin dönüştürücü rolüne vurgu yapılması amaçlandı. 60’tan fazla ülkeden üst düzey katılımcı ve küresel karar vericilerin buluştuğu zirvenin ilk günü önemli gelişmelere sahne oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla düzenlenen ‘Türkiye ile İş Yapmak’ oturumunda Türkiye ekonomisi ve yatırım fırsatları değerlendirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın ev sahipliğinde, kadınların ekonomik fırsatlara erişiminin ele alındığı Bakanlar Yuvarlak Masa Toplantısı gerçekleştirildi. Bakan Göktaş’ın yanı sıra, Küresel Kadınlar Zirvesi Başkanı Irene Natividad ve Parlamentolararası Birlik Başkanı, IPU’nun ilk kadın başkanı Anda Filip, konuşma yaptı.

Dönüşüm süreci

Bakan Göktaş, konuşmasında özetle şunları ifade etti:

“Küresel ekonomi yeniden yapılanıyor. Üretim biçimleri değişiyor. Dijitalleşme iş gücü piyasalarını dönüştürüyor.

Yapay zekâ, veri ekonomisi, yeşil dönüşüm ve yeni ülkelerin kalkınma stratejilerini baştan aşağı yeniden tanımlıyor. Kadınları bu büyük dönüşümün dışında bırakan toplumlar, kendi üretim gücünün, yenilik kapasitesinin ve gelecek iddiasının yarısından vazgeçmiş olur. Bu nedenle, kadınların üretime, istihdama, finansmana, teknolojiye ve karar alma mekanizmalarına tam ve etkin katılımının sağlanması, küresel kalkınma hedeflerine ulaşmanın en stratejik unsurlarından biridir. Çünkü kadınların bilgiyle, beceriyle, sermayeyle ve karar mekanizmalarıyla daha güçlü bağ kurduğu her toplumda sosyal refah güçlenir.

Kadınların potansiyelini görünür kılan her politika, toplumun tamamı için değer üretir. Kadın girişimciliğini destekleyen her mekanizma, ekonomiye canlılık kazandırır. Kadınların dijital becerilerini artıran her yatırım, ülkeleri yeni ekonominin ön sıralarına taşır. Bu nedenle kadınların güçlenmesi, kalkınmanın merkezinde duran stratejik bir meseledir.”

‘Çok güçlü bir üretim üssüyüz’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin çok güçlü bir üretim üssü olduğunu belirterek, “Kişi başı gelirimize göre imalat sanayi katma değerinde birçok gelişmiş ülkenin üzerindeyiz” dedi. Şimşek, Küresel Kadınlar Zirvesi 2026 kapsamında düzenlenen “Türkiye’de Ticaret Yapmak” başlıklı oturumda konuştu.

Türkiye’nin güçlü insan sermayesi, altyapı yatırımları, imalat sanayisindeki büyümesine dikkati çeken Şimşek, şunları söyledi: “Orta gelir tuzağını aşmamız gerekiyor. Bu nedenle sanayinin orta-yüksek ve yüksek teknolojiye dönüşümünü destekliyoruz. Savunma sanayisi bunun en iyi örneklerinden. Türkiye, dünyanın en büyük savunma ithalatçılarından biri olmaktan çıkarak önemli savunma ihracatçılarından biri haline geldi. Bu sektörün sağlık, tarım ve biyoteknoloji gibi alanlara da bilgi ve teknoloji aktarımı sağlayacağını düşünüyoruz. Yapay zeka destekli ileri teknoloji savunma sistemleri geliştirebiliyorsanız bunu başka sektörlere de taşıyabilirsiniz. Türkiye’de gerçekleşmesini beklediğimiz dönüşüm tam olarak budur.”



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık