SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 21-05-26, 12:43   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Sosyal medyada 'kaydırma' etkisi okulları vurdu! 'Çocuklar tükenmiş geliyor'


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]İngiltere’de milletvekilleri, gece geç saatlere kadar sosyal medya kullanan ve ‘kaydırma’ yapan çocukların sabah okula yorgun, tükenmiş geldiğini ve öğrenme güçlüğü yaşadığını belirterek 16 yaş altına sosyal medya yasağı çağrısını yeniden gündeme taşıdı.

İngiltere merkezli Metro haber sitesine göre parlamentoda çok partili bir komite, teknoloji şirketlerinin kendi kendini düzenlemesine güvenilemeyeceğini savunarak daha sıkı yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

SOSYAL MEDYADA YAŞ SINIRLAMASI YENİDEN GÜNDEM

Devam eden kamu istişaresinde yaş sınırlamaları, erişim kısıtlamaları ve farklı önlemlerin değerlendirildiği iddia edildi.

Komite, bazı ülkelerde uygulanan Avustralya modeline benzer bir sosyal medya yasağının tartışıldığını ancak bu tür uygulamaların etkinliğine ilişkin soru işaretlerinin sürdüğünü belirtti.

Eğitim Komitesi ayrıca, kısıtlamaları aşmaya imkân tanıyan platform özelliklerinin de hedef alınması gerektiğini ifade etti.

‘SÜREKLİ MÜDAHALE’ ÖĞRETMENLERİ ZORLUYOR

Öğretmenlerin, telefon kullanımı, sosyal medya kaynaklı anlaşmazlıklar ve çevrim içi davranışların sonuçları nedeniyle ciddi zaman kaybı yaşadığı aktarıldı. Söz konusu durumun, okul ortamında sürekli kural uygulama ve arabuluculuk gerektirdiği, bunun da eğitim sürecini olumsuz etkilediği ifade edildi.

‘14 YAŞINA KADAR AKILLI TELEFON VERİLMEMELİ’

İngiltere’de ‘Smartphone Free Childhood’ (Akıllı Telefonsuz Çocukluk) adlı oluşum, ebeveynlerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini savunarak çocuklara 14 yaşına kadar akıllı telefon verilmemesi, 16 yaşına kadar ise sosyal medya kullanımına izin verilmemesi yönünde bir taahhüt çağrısı yaptı.

HAFTADA 35 SAAT TELEFONDA GEÇİYOR

Hareket tarafından paylaşılan bazı veriler ise dikkat çekti. Gençlerin haftada ortalama 35 saatini akıllı telefonlarda geçirdiği, sosyal medya kullanımının artışıyla çocukların arkadaşlarıyla ve dışarıda geçirdiği zamanın azaldığı ve birçok çocuğun istenmeyen içeriklere maruz kaldığı belirtildi.

‘CİDDİ RİSKLER VE ZARARLAR’ UYARISI

Komite Başkanı Helen Hayes, çocukların çevrim içi ortamlarda siber zorbalık, kadın düşmanlığı, istismar ve cinsel sömürü gibi ciddi risklerle karşı karşıya kaldığını ifade etti.

OKULLARDA TELEFON KULLANIMI

Komite, okullarda telefon kullanımına ilişkin daha net kurallar getirilmesini destekledi. Okulların ya tamamen özgür telefon kullanımı politika uygulaması ya da cihazların kilitli dolap veya özel kılıflarda saklanması gerektiği belirtildi.

Prens William'ın takımı İstanbul'da şampiyon! Aston Villa'yı desteklemesinin nedeni ortaya çıktıTrump'a benzeyen 700 kilogramlık boğa Kurban Bayramı'nda kesilecek! 'Özleyeceğiz'
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık