SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 21-05-26, 07:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
MİA’dan ‘İran Savaşı’ raporu: Türkiye, yeni dönemin ‘güvenlik sağlayıcı’ aktörü


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / ANKARA - Ön sözü kaleme alan MİA Başkanı Talha Köse, akademinin 12 Gün Savaşı ile ilgili Ağustos 2025’te yayımladığı rapordaki öngörülerin gerçekleştiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin rolü

“Savaş, geçilemez hava savunma şemsiyesi anlayışının sürdürülebilir ve geçerli olmadığını ortaya koymuştur” denilen raporda, İran’ın düşük maliyetli kamikaze dronlar ve çoklu füze saldırılarıyla, çok katmanlı hava savunma sistemlerinin dahi belirli ölçülerde aşılabildiğini gösterdiği ifade edildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sonuç bölümünde ise şöyle denildi: “Türkiye’nin jeopolitik konumu, savunma sanayisi altyapısı, operasyonel deneyimi, diplomatik esnekliği ve çok boyutlu güç projeksiyonu kapasitesi, onu yeni dönemin ‘güvenlik ve istikrar sağlayıcı’ aktörü hâline getirmektedir. Nitekim Libya’dan Suriye’ye, Karadeniz’den Türkistan’a ve Afrika’ya uzanan geniş etki alanı, Türkiye’nin askerî, diplomatik ve kurumsal kapasite bakımından da farklı güvenlik katmanlarını eş zamanlı yönetebildiğini göstermektedir. Türkiye açısından temel mesele, ortaya çıkan bu tarihsel kırılmayı kriz ve tehdit perspektifiyle değil, uzun vadeli stratejik ölçek büyütme fırsatı olarak okuyabilmektir.”

GERİLİM İHTİMALİ

İsrail’in bölgeyi kendi lehine şekillendirme arayışına işaretedilen raporda, “Suriye, Doğu Akdeniz’de enerji ve güvenlik eksenli hasmane bloklaşma ile bölgesel güvenlik mimarisine ilişkin farklı stratejik yaklaşımlar, Türkiye-İsrail ilişkilerinde kontrollü rekabet ve dönemsel gerilim ihtimalini artırmaktadır” denildi.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık