SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 20-05-26, 11:25   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Erkek çalışanını ‘köle’ yaptı, cinsel istismar etti iddiası! Her şey 20 milyon dolarlık tazminat için mi?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü finans devlerinden JPMorgan büyük bir skandalla çalkalanmıştı.Geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü finans devlerinden JPMorgan büyük bir skandalla çalkalanmıştı.

Şirkette üst düzey yöneticilik yapan Lorna Hajdini’nin, eski bankacı Chirayu Rana’yi ‘köle’ olarak kullandığı ve kendisini istismar ettiği yönündeki iddialar gündemi adeta sarstı.

Hajdini, Rana’nın iddiaları tamamen uydurduğunu öne sürerek iftira davası açtı.

‘HAYATINI KÜRESEL BİR MAGAZİN SKANDALINA DÖNÜŞTÜRDÜ’

New York Post’un haberine göre dava dilekçesinde, finans sektöründe çalışan 35 yaşındaki Rana’nın, daha önce babasının ölümünü uydurarak işten izin aldığı iddia edilen aylara yayılan bir sahte iddia kampanyası yürüttüğü, bu süreçte Hajdini’nin kariyerine zarar verdiği, itibarını zedelediği ve hayatını küresel bir magazin skandalına dönüştürdüğü ileri sürüldü.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

‘TÜM YASA DIŞI DAVRANIŞLARI KESİN VE AÇIK ŞEKİLDE REDDETMEKTEDİR’

Hajdini’nin avukatları tarafından yapılan açıklamada, ‘Müvekkilimiz Hajdini, kendisine yöneltilen tüm yasa dışı davranış iddialarını kesin ve açık bir şekilde reddetmektedir’ denildi.

‘BU İDDİALAR KÖTÜ NİYETLİ VE UYDURMADIR’

Açıklamada ayrıca, ‘Bu iddialar tamamen yanlış, kötü niyetli ve uydurmadır; başkalarının ve davalıların aleyhine çıkar sağlamak amacıyla kurgulanmıştır’ ifadeleri yer aldı.

Habere göre dava dosyasında, Rana’nın daha önceki bir iş yerinde de benzer cinsel taciz iddialarında bulunduğu öne sürülürken, bu iddialar bağımsız olarak doğrulanamadı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

AMAÇ MİLYONLARCA DOLAR TAZMİNAT ELDE ETMEK

Hajdini’nin avukatları, Rana’nın ‘Hajdini’nin ırkçı ve cinsel istismarcı olduğu’ yönündeki iddiaları da yaydığını, bunun amacının ise JPMorgan ve ilgili kişilerden milyonlarca dolarlık tazminat elde etmek olduğunu savundu.

‘BİR ÖNCEKİ İŞ YERİNDE DE AYNI İDDİALARI ORTAYA ATTI’

Dosyada ayrıca, Rana’nın ‘bir önceki iş yerinde bir yöneticiye karşı da benzer şekilde uydurma cinsel taciz iddiaları ortaya attığı’ ileri sürüldü.

‘SİSTEMATİK KARALAMA KAMPANYASI’

Hajdini’nin avukatları, ‘Müvekkilimiz, bu iftiralar nedeniyle uğradığı ciddi zararları gidermek ve davacıyı hukuka aykırı davranışlarından dolayı sorumlu tutmak istemektedir’ ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Rana’nın iddialarının ‘iş yerinde, üçüncü şahıslara, basına ve şimdi de mahkemeye yönelik sistematik bir karalama kampanyasının parçası olduğu’ savunuldu.

ŞİRKET SÖZCÜSÜ: İDDİALARIN TEMELİ OLDUĞUNA İNANMIYORUZ

JPMorgan sözcüsü ise, ‘Lorna’yı tamamen destekliyoruz ve itibarını koruma hakkını savunuyoruz. Başından beri söylediğimiz gibi, kendisine ve şirkete yönelik iddiaların hiçbir temeli olduğuna inanmıyoruz’ dedi.

Rana, JPMorgan’ın kaldıraçlı finans bölümünde yönetici direktör olarak görev yapan Hajdini’nin kendisini uyuşturduğunu, aylar süren rızaya dayanmayan cinsel eylemlere zorladığını ve ırkçı hakaretlerde bulunduğunu iddia etmişti.

20 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT TALEBİ

Şirket içi kaynaklara göre Rana, dava açmadan önce JPMorgan’dan 20 milyon doların üzerinde bir tazminat talep etti, ancak şirketin sunduğu 1 milyon dolarlık uzlaşma teklifini kabul etmeyerek yasal süreci başlattı.

JPMorgan’ın yürüttüğü iç soruşturmada, Rana’nın iddialarını destekleyen hiçbir kanıt bulunmadığı belirtildi. Çok sayıda çalışan ifade verirken, Rana’nın kendisinin sürece katılmayı veya kanıt sunmayı reddettiği aktarıldı.

Dünyanın 'en güçlü hava kuvvetleri' listesi yayımlandı! Türkiye kaçıncı sırada?'Suda gidiyor' denen araç saniyeler içinde battı! Tesla'nın özelliği çalışmadı, sürücü gözaltına alındı


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık